Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Gan latviešu, gan mazākumtautību skolās trūkst latviešu valodas skolotāju

© F64

Pedagogu arodbiedrība nākusi klajā ar svarīgu brīdinājumu - skolās pietrūkst latviešu valodas skolotāju. Vislielākais trūkums vērojams mazākumtautību skolās, vēsta "TV3 Ziņas".

Šis fakts liek jautāt, cik veiksmīga būs plānotā izglītības reforma un pāreja uz mācībām tikai valsts valodā, ja jau tagad trūkst latviešu valodas skolotāju.

"Šī problēma ir ne tikai krievu skolās, bet arī latviešu skolās, to nevar atdalīt pēc mācību valodas," raidījumam skaidro Irina Advejeva, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības eksperte.

Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs atzīst, ka skolotāju motivācija zūd ne tikai zemo algu, bet arī macību materiālu zemās kvalitātes dēļ.

Mārupes vidusskolas direktora vietniece akcentē, ka latviešu valodas skolotaju trūkums vērojams arī latviešu skolās: "Mēs likām sludinājumus portālos un apzvanījām paziņas. Diemžēl pieteicās tikai viens kandidāts, kurš neatbilda prasībām. Un vairāk arī kandidātu nebija."

Taču izglītības ministrs Kārlis Šadurskis norāda, ka bažām nav pamata. Skolotāju trūkums norāda tikai uz to, ka skolu vienkārši ir par daudz.

Avots: skaties.lv