Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Latvijas Zemnieku savienība iebilst pret RPIVA un LU apvienošanu

© foto.lu.lv

Zaļo un zemnieku savienībā ietilpstošā Latvijas Zemnieku savienība (LZS) iestāsies pret Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) pievienošanu Latvijas Universitātei (LU), šorīt LTV "Rīta panorāmā" paziņoja LZS līderis Augusts Brigmanis.

RPIVA reorganizāciju nevaru atbalstīt, paužot savu un LZS vadības viedokli, sacīja Brigmanis.

Politiķis stāstīja, ka pie viņa vērsies Alūksnes pašvaldības vadītājs Arturs Dukulis (ZZS), kura vadītajā pilsētā ir RPIVA filiāle un kurš attiecīgi iebilst pret augstskolas reorganizāciju. Tāpat iebildumi ir Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrībai. Brigmaņa skatījumā, Izglītības un zinātnes ministrijai par šo jautājumu neesot bijusi saruna ar arodbiedrību un neesot bijusi nopietna saruna arī ar RPIVA, kas esot neizdarīts mājasdarbs.

Brigmanis domā, ka jebkuru lēmumu īstenošanā galvenais princips esot runāt un atrast kopsaucējus ar nozares partneriem. Izglītības jomā tas neesot izdarīts.

Līdzīgi arī veselības ministrei Andai Čakšai esot aktīvi jārunā ar pusēm, kuras skars slimnīcu reformas, un viņa to arī esot solījusi darīt, stāstīja Brigmanis, kura vērtējumā Alūksnes slimnīcas jautājumā Veselības ministrija sākotnēji esot pieļāvusi kļūdu.