Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Bruņotie spēki aicina bez maksas apgūtu virsnieka profesiju

780 EIRO ALGA. Studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē un kadetiem nodrošina karavīra sociālās garantijas, kā arī maksā karavīra algu, sākot ar 780 eiro pēc nodokļu nomaksas © Normunds Mežiņš, Jaunsardzes un informācijas centrs

Nacionālie bruņotie spēki aicina jauniešus ar vidējo un augstāko izglītību izvēlēties militāro karjeru un bez maksas studēt Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai apgūtu virsnieka profesiju.

Šogad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 700 karavīrus, 120 no viņiem - studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā.

Kandidātu pieteikšanās studijām notiek līdz 31. jūlijam Rekrutēšanas un atlases centrā, Rīgā, Krustabaznīcas ielā 9, kā arī pieteikuma anketu iespējams aizpildīt un nosūtīt elektroniski.

Ar akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām un kandidātiem izvirzītajām prasībām var iepazīties akadēmijas interneta vietnē www.naa.mil.lv, bet ar pieteikšanās kārtību un atlases procesu militārajam dienestam - bruņoto spēku interneta vietnes www.mil.lv sadaļā Rekrutēšana.

Akadēmija jauniešiem piedāvā studiju iespējas četrās profesionālās augstākās izglītības studiju programmās. Jaunieši ar vidējo izglītību var studēt profesionālā bakalaura studiju programmās Sauszemes spēku militārā vadība, Gaisa spēku militārā vadība vai Jūras spēku militārā vadība. Kopējais studiju ilgums šajās studiju programmās ir četri gadi un seši mēneši. Atkarībā no izvēlētās specialitātes studiju programmas tiek realizētas sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti vai Latvijas Jūras akadēmiju.

Jaunieši ar jau iegūtu akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību var apgūt profesionālo augstākās izglītības programmu Komandējošā sastāva virsnieks, iegūstot otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Kopējais studiju ilgums pēc kadeta kandidātu apmācības ir gads un trīs mēneši.

Pirms studijām akadēmijā kandidātiem vispirms jāapgūst kadeta kandidāta kursa programma, kas 13 nedēļas norit Kājnieku skolā Alūksnē un astoņas nedēļas - Instruktoru skolā Cēsīs. Komandējošā sastāva virsnieks studiju programmā papildus vēl ir paredzēts astoņu nedēļu apmācības posms.

Iestājoties aizsardzības akadēmijā, kadetus sagaida ne vien dinamisks mācību process, bet arī dažādas priekšrocības: studijas ir bez maksas; studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē un viņiem nodrošina karavīra sociālās garantijas, kā arī maksā karavīra algu, sākot ar 780 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Kadetus nodrošina ar bezmaksas dienesta viesnīcu un iespēju bez maksas izmantot Sporta kluba kompleksu. Pēc akadēmijas absolvēšanas ir garantēta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.