Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Seile aicina pamanīt bērnu sasniegumus un novērtēt tos

© F64

Izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, sveicot Latvijas skolēnus, studentus, pedagogus un vecākus Zinību dienā, aicina gan pedagogus, gan vecākus pamanīt bērnu sasniegumus un novērtēt tos, kā arī sadarboties, lai nodrošinātu labāko atbalstu bērniem.

Ministres apsveikums nosūtīts visām Latvijas izglītības iestādēm, izglītības pārvaldēm un pašvaldību izglītības speciālistiem.

Seile skolēniem novēl aizrautīgu, pārsteigumiem un atklājumiem bagātu mācību gadu. "Mācieties domāt, iedziļināties, apgūstiet gan formulas un likumus, gan mācieties skaidri pamatot savas izvēles un uzņemties atbildību par tām. Trenējiet gan savu prātu un garu, gan ķermeni!" novēlēja ministre.

Ministre studentiem novēlēja mērķtiecīgas un jēgpilnas studijas, kas sniedz stabilu pamatu tālākai profesionālajai un personīgajai izaugsmei. Seile studentus aicina būt prasīgiem studiju kvalitātei un aktīvi un neatlaidīgi iesaistīties konkurētspējīgas, starptautiski novērtētas augstākās izglītības vides veidošanā.

Katram Latvijas pedagogam Seile novēl profesionālu gandarījumu par paveikto, radošas idejas un pārliecību, ka ikviens audzēknis var sasniegt augstus mērķus. Tāpat būtiska ir aktīva sadarbība ar kolēģiem, vecākiem, dažādu jomu profesionāļiem.

"Lai vecākiem izdodas pamanīt bērnu sasniegumus un tos uzslavēt! Lai izdodas savlaicīgi pamanīt neveiksmes un būt par galveno atbalstu to pārvarēšanā! Novēlu konstruktīvu un ieinteresētu sadarbību ar skolotājiem, lai sadarbība nodrošinātu labāko iespējamo atbalstu bērniem," pauda ministre.

"Mums visiem novēlu prasmi gan konstruktīvi kritizēt, gan - vēl jo vairāk - pamanīt un novērtēt to, kas ir izdevies. Pamanīsim un novērtēsim cits cita izaugsmi un būsim drosmīgi teikt labus vārdus!" jaunajā mācību gadā novēlēja Seile.

Vispārizglītojošo skolu dienas programmās šogad mācības uzsāks vairāk nekā 202 000 skolēnu, no tiem 1.klasē - 22 300 skolēni. Šajā mācību gadā Latvijā strādā 755 pašvaldību un 60 privātās pamata un vidējās vispārējās izglītības iestādes.