Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Izglītība & Karjera

Aptauja: programmu dažādība un pasniedzēju kvalitāte - svarīgākie kritēriji studiju izvēlei

Lai noskaidrotu, kādi ir svarīgākie kritēriji mācību iestādes izvēlei, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) veica aptauju* studentu vidū, kurā atklājās, ka trīs svarīgākie kritēriji mācību iestādes izvēlē ir prakses iespējas (12%), programmu dažādība (13%) un pasniedzēju kvalitāte (21%). Savukārt augstskolas spēju nodrošināt studentiem brīvu pieeju praktizēties laboratorijās, cehos, studijās kā "ļoti svarīgu" atzīst 61% respondentu.

Ķīpsalā durvis vēris jaunais Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) radošo industriju centrs - pirmā universitātes teritoriālā kompleksa jeb studentu pilsētiņas "RTU - Pilsēta pilsētā" projekta gaitā ekspluatācijā nodotā ēka. RTU jaunajā ēkā studiju vietas ir gan Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes, gan Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūta studentiem un mācībspēkiem. Kopumā RTU radošo industriju centrā šogad mācības uzsākuši 650 studenti.

Kā uzsver Uģis Bratuškins, RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns, galvenā jauniegūtā kvalitāte ir vienota studiju vide abu RTU struktūrvienību studentiem, kas nākotnē ļaus elastīgāk un pilnvērtīgāk gan optimizēt studiju procesu, gan arī iesaistīties kopīgās aktivitātēs un projektos. "Jaunās telpas piedāvā studiju vidi, kas atbilst labāko Eiropas un Ziemeļvalstu arhitektūras skolu tradīcijām - 24/7 pieejamība, katram studentam sava darba vieta, iespējas rīkot izstādes un darbu skates, kā arī aktīvi komunicēt, veicinot starpnozaru kontaktus un īstenojot kopīgus projektus", stāsta Uģis Bratuškins.