Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Vecpiebalgā notiks izrāde īstā lauku sētā

© f64

No 15. līdz 21.jūlijam Vecpiebalgā jau otro gadu norisināsies novada kultūras svētki „Vecpiebalga atver durvis”, kuru ietvaros būs iespēja vērot režisora Laura Gundara izrādes „Latviešu kāzas” pirmizrāde.

Izrāde notiks trešdienā 17.jūlijā Kaives pagastā, „Antēnu sēta”. Izrādes režisors Lauris Gundars portālam nra.lv stāsta, ka Latvijā šāda veida izrāde vēl nav bijusi: „Latviešu kāzas būs brīvdabas izrāde, bet ne tāda, kādu mēs to iedomājamies, tā notiks īstā lauku sētā un skatītāji uz to būs ieradušies kā kāzu viesi, nevis izrādes apmeklētāji.” Tas nozīmē, ka skatītājiem jeb kāzu viesiem tiks arī kaut kas no paša svētku galda, jo „kāzas taču ir kāzas,” saka Lauris Gundars.

Dzīvojot netālu no Vecpiebalgas, L.Gundars novērojis, ka šāda veida izrāde festivālā labi iederētos. „Vajag nišu, kas nav aizpildīta,” stāsta režisors, apgalvojot, ka šāda mūsdienīga izrāde, kur aktierus var vērot „vaigā” jau sen bijusi nepieciešama. Arī aktieri tikuši īpaši izvēlēti un režisors atzīst, ka darbs ar tiem bijis viegls un interesants, jo šāda veida izrādes tapšanā viņi vēl nav piedalījušies.

Lomās būs tādi aktieri kā: Esmeralda Ermale, Jānis Jarāns, Artis Robežnieks, Lienīte Osipova, Mārtiņš Počs, Artūrs Putniņš, Anna Putniņa, Jānis Vimba, Edgars Lipors u.c. Izrāde paredzēta visiem vecumiem, taču biļešu skaits ir ierobežots – 100 biļetes, kuras iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā „Biļešu paradīzes” kasēs vai Vecpiebalgas informācijas centrā. Neskaitot pirmizrādi, būs paredzētas vēl piecas papildus izrādes – 18., 19., 24., 25. un 31.jūlijā.

Vecpiebalgas novada ļaudis, pašdarbības kolektīvi un pārstāvji no Muzikālā teātra ARS NOVA gādājuši par to, lai šogad festivāls būtu interesants dažāda vecuma apmeklētājiem. Pasākumi notiks Vecpiebalgas novada pagastos – Dzērbenē, Inešos, Kaivē, taurenē un Vecpiebalgā.

Festivālaprogramma:

- Pirmdien, 15.jūlijā. Viesmīlīga sagaidīšana Inešos.

20.00 Svinīgs saiešanas atklāšanas pasākums pie Vecpiebalgas muižas ar cienīgu personu uzstāšanos un novadnieku izrādīšanos. Īpaši pārsteigumi muižas parkā.

- Otrdien 16.jūlijā. Smaržīgas lilijas un iedvesmojoša mūzika Taurenē.

19.00 Izcilā kontrtenora Sergeja Jēgera koncerts Jāņa Lūsēna un Aspazijas programmā "Tas vārds" Nēķena muižas pilī (Taurenes kultūras namā).

Viskrāšņāko ziedu izstāde un spirdzinošs vīna malks Nēķena muižas pagrabos.

/Biļešu cena - 3,00 Ls/

- Trešdien, 17.jūlijā. Aizraujoši teatrāli piedzīvojumi Dzērbenē, Kaivē un Vecpiebalgā.

17.00 Vecpiebalga un Dailes teātris. Krustpunkti un paralēles. Izrāžu kostīmu izstādes atklāšana ar dzīvajām bildēm Vecpiebalgas kultūras namā. Īpašais viesis - Dailes teātra iestudējuma "Pasaka par vērdiņu" Ansis - Intars Rešetins.

18.00 Dzērbenes pilī un dārzā Rūdolfa Blaumaņa izrāde «Ugunī», teatrāls ceļojums, režisore Ināra Čakste, teātra studija «Rampa».

20.00 PIRMIZRĀDE. Nopietna pārpratumu komēdija ar mūziku LATVIEŠU KĀZAS "Antēnu" sētā, Kaives pagastā.

Lomās: Esmeralda Ermale, Jānis Jarāns, Artis Robežnieks, Lienīte Osipova, Mārtiņš Počs, Artūrs Putniņš, Anna Putniņa, Jānis Vimba, Edgars Lipors u.c. Luga, režija - Lauris Gundars.

/Biļešu cena - 5,00 Ls/

23.00 Novatoriskas mūzikas provokācijas Augstā kalna estrādē Dzērbenes pagastā. Piedāvā ekspermentālās mūzikas grupas "puseHpuseW", Toms Auniņš un Mārtiņš Roķis, Nepieradinātā Folka Orķestris Pingvīnu Cirx un DJ Edijs.

/Biļešu cena - 2,00 Ls/

- Ceturtdien, 18.jūlijā. Romantiskas sastapšanās Vecpiebalgā.

No 15.00 Bērnu pēcpusdiena Kārļa Skalbes "Incēnos". Radošās darbnīcas - šujam, naglojam, zāģējam, līmējam un skrūvējam. Rotaļas, dziesmas, pasaku spēles un citas jautras nodarbes pasaku noskaņās. Gatavošanās pasaku izrādei.

/Dalības maksa - 1,00 Ls/

17.00 Pie "Saulrietiem"- muzikāla izrāde pēc Kārļa Skalbes pasaku "Kaķīša dzirnavas" un "Kalna gars" motīviem "Baltā Kaķīša brīnumvārdi". Librets - Inguna Bauere, mūzika - Jānis Lūsēns, režisors - Varis Brasla, lomās: Ģirts Ķesteris, Valdis Liepiņš, Andris Keišs, Inese Pudža, Januss Johansons.

/Biļešu cena - 2,00 Ls/

21.00 Saulrieta nakts mistērijas Kārļa Skalbes "Saulrietos" kopā ar Uģi Rozi, Andri Ērgli, Zigfrīdu Muktupāvelu, Jāni Lūsēnu un mūziķu grupu.

/Biļešu cena – 3,00 Ls/

- Piektdien, 19.jūlijā. Pa baltajiem lielceļiem uz Kaivi.

17.00 Vecpiebalgas 2.padomju retro auto brauciens. Braucienu vada Marianna Okolokolaka, asistē Arodbiedrība. Apģērbs un aksesuāri - autentiski padomju vai radoša pieeja aizgājušo laiku modei.

20.00 Novada pašdarbības kolektīvu priekšnesumi Kaives muižas parkā Paula Putniņa lugas "Ar būdu uz baznīcu" noskaņās.

Lustīga ballēšanās zaļumos kopā ar Igauņu ģimeni.

- Sestdien, 20. jūlijā. Lielā diena novadā.

No 13.00 Seno amatu pratēju izrādīšanās un tirgus šeptes Brāļu Kaudzīšu muzejmājas pagalmā.

"Mērnieku laiku" kolorītāko personāžu iemaisīšanās tautiešu pulkā, kā arī citi prieki "Kalna Kaibēnu" pļavās.

20.00 Noslēguma lielizrādīšana ar dzīvajām bildēm "Tad būs laba lustēšana" Alauksta estrādē.

Ingunas Baueres tekstu salikumi, Jāņa Lūsēna muzikālie komponējumi. Režisors - Varis Brasla. Lomās: Ģirts Ķesteris, Uldis Dumpis, Uldis Anže, Ivars Puga, Andris Keišs, Gundars Grasbergs, Kristīne Zadovska, Kristīne Nevarauska, Baiba Sipeniece- Gavare, Valdis Liepiņš, Aigars Vilims, Ilona Muižniece, Dace Everss, Inese Ramute, Kristaps Rasmims, Inese Pudža, Inese Pilābere un drosmīgākie novada pašdarbnieki.

Tautas sadziedāšanās talantīgā kordiriģenta Egīla Vētras pārliecinošā vadībā.

Zaļumballe. Spēlē "Tālbraucēji"

/Biļešu cena - 3,00 Ls/

- Svētdien, 21.jūlijā. Apcerīgas atvadu noskaņas Vecpiebalgasev. lut. baznīcā.

13.00 Dievkalpojums (vada mācītājs Intars Jonītis)

14.00 Jāņa.Lūsēna koncertprogramma "Mazu brīdi pirms...", dzied Kristīne Zadovska, Ingus Pētersons, mūziķu grupa Jāņa Lūsēna vadībā.