Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā

Viņķele vadīs darba grupu nabadzības risku mazināšanai

Koalīcijas darba grupu, kas izstrādās priekšlikumus nabadzības risku mazināšanai valstī, vadīs labklājības ministre Ilze Viņķele (V).

Kā pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja Viņķele, koalīcija ir atbalstījusi priekšlikumu, ka darba grupā jābūt pārstāvētām arī opozīcijas frakcijām. Opozīcijas partijas savus pārstāvjus gan vēl nav izvirzījušas.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK dalībai darba grupā izvirzījusi deputātus Eināru Cilinski un Imantu Parādnieku, bet Reformu partija - deputātus Initu Bišofu un Kārli Eņģeli, pastāstīja Viņķele. Tāpat viņa cer arī uz profesionālo ekspertu dalību šajā darbā. Konkrētus ekspertu vārdus ministre gan atturējās nosaukt, jo viņi vēl neesot snieguši piekrišanu dalībai darba grupā.

Taujāta par to, kad darba grupa varētu sanākt uz pirmo sēdi, Viņķele norādīja, ka vēlētos, lai darba grupa tiktu izveidota ar premjera rīkojumu. Tāpat vēl jāsazinās ar ekspertiem, kas nominēti dalībai darba grupā.

Komentējot vēlamos darba rezultātus, politiķe skaidroja, ka nepieciešams veikt situācijas analīzi, izstrādāt konkrētus priekšlikumus situācijas uzlabošanai ar aplēsēm par to, cik tas varētu izmaksāt no valsts budžeta. Ņemot vērā, ka izmaiņas varētu tikt vērtētas pirms nākamā gada budžeta, priekšlikumiem vajadzētu būt izstrādātiem gada pirmajā pusē.

Kā ziņots, koalīcija iepriekš vienojusies izveidot darba grupu, kas izstrādās priekšlikumus nabadzības risku mazināšanai valstī.

"Centrālais uzstādījums ir parādīt to, kādā veidā cilvēki caur darbu var iet prom no nabadzības, nodrošināt, lai mūsu sociālā sistēma neveicinātu tā saucamos sociālos slazdus jeb pabalstu atkarību," iepriekš skaidroja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Tāpat esot jādomā par sociālās palīdzības sistēmas efektivitāti un jādomā, kādā veidā celt minimālās algas gan sabiedriskajā, gan arī privātajā sektorā. "Tā smagākā situācija ir tāda, ka cilvēks strādā pilna laika darbu un tāpat nevar izvairīties no nabadzības," pauda valdības vadītājs.