Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Jānis Valdmanis kļūst par VNĪ valdes locekli

Šodien notika VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) akcionāru sapulce, pēc kuras lēmuma VNĪ valdes locekļa amatā stājās Jānis Valdmanis, LETA informē Finanšu ministrijā.

Finanšu ministrija kā VNĪ kapitāla daļu turētāja atklāto konkursu uz VNĪ valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatu rīkoja jūnijā. Pretendentus vērtēja finanšu ministra apstiprināta un vadīta komisija, kas pēc visu pretendentu izvērtēšanas rekomendēja kapitāla daļu turētājam par VNĪ valdes locekli iecelt Valdmani.

Valdmanis kā profesionāls finansists sevi pierādījis, strādājot starptautiskajā auditoru un finanšu konsultāciju sabiedrībā "KPMG Baltics". Viņš ieguvis augstāko izglītību Ventspils Augstskolā vadībzinātnes un finanšu vadības specialitātē un ieguvis Starptautiskās profesionālo sertificēto grāmatvežu asociācijas ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) kvalifikāciju.

Kā ziņots, jūnijā izsludinātais konkurss uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu un valdes locekļa amatu noslēdzās ar daļēju rezultātu, proti, konkursa vērtēšanas komisija izraudzījās tikai vienu pretendentu VNĪ valdes locekļa amatam.

Jūlijā Finanšu ministrija izsludināja atkārtotu konkursu VNĪ valdes priekšsēdētāja un valdes locekļa amatam. Interesentiem jāpiesakās izraudzītajam amatam līdz 15.augustam.

Jauni valdes locekļi tiek meklēti, jo pilnvaru termiņš beidzās VNĪ valdes priekšsēdētājam Jānim Komisaram un VNĪ valdes loceklei Inesei Odiņai-Laizānei. Savukārt VNĪ valdes loceklis Agris Balodis amatu atstājis personisku iemeslu dēļ.

Patlaban VNĪ valdē iecelta ilggadējā Valsts zemes dienesta ģenerāldirektora vietniece Olga Geitus-Eitvina un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš. Ieceltie VNĪ valdes locekļi darbu veiks amatu savienošanas kārtībā un nevarēs pildīt valdes locekļu pienākumus visu valdes darbības termiņa laiku. Tāpēc, lai nodrošinātu VNĪ valdes darbu, izsludināts atkārtots konkurss uz diviem VNĪ valdes locekļa amatiem.