Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Radošo industriju eksperti akcentēs valsts pārvaldes nozīmi radošas valsts veidošanā

Radošās darbības nedēļas RADI! ietvaros 13.martā valsts pārvaldes un pašvaldību darbiniekiem notiks seminārs un diskusija, kurā Lielbritānijas eksperti sniegs iespēju paplašināt izpratni par valsts pārvaldības un partnerību nozīmi, plānojot un veidojot valsti, kas balstās uz radošuma efektīvu pielietojumu. Semināru organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Britu padomi Latvijā.

Radoša valsts sniedz iespējas tās iedzīvotājiem efektīvi izmantot ideju, talantu un radošuma kapitālu, līdz ar to veicinot ekonomikas attīstību un tautsaimniecības izaugsmi un tādējādi sniedzot ieguldījumu valsts un indivīda labklājībā. Radoša valsts balstās uz atklātu un efektīvu sadarbību starp valsts pārvaldi, pašvaldībām, nevaldības organizācijām un uzņēmējiem, kopīgi meklējot labākos risinājumus labklājības, iekļaujošas un ilgtspējīgas sabiedrības attīstībai.

Semināru „Radošas sabiedrības izaicinājums – valdības loma sadarbību veidošanā” vadīs Lielbritānijas radošo industriju eksperti - Džons Ņūbigins un Džeralds Lidstons. Semināra gaitā tiks aplūkoti šādi jautājumi: kā veidot partnerības starp izglītības, kultūras un ekonomikas sektoriem; kultūras nozīme ekonomikas politikā un teritoriālajā plānošanā; izaicinājumi izglītības sistēmai, izglītības iestādēm un pedagogiem tehnoloģiju un straujo pārmaiņu laikmetā; nacionāla un reģionāla līmeņa politika, to savstarpējā saskaņotība; iesaistīšanās globālās radošās ekonomikas procesos.

Seminārā aicināti piedalīties ministriju pārstāvji – valsts sekretāru vietnieki, politikas plānošanas departamentu direktori, nodaļu vadītāji un darbinieki, deputāti, pašvaldību plānošanas speciālisti un citi interesenti. Semināra darba valoda - angļu. Pieteikšanās semināram pagarināta līdz 12.marta plkst. 12:00, aizpildot pieteikšanās veidlapu Kultūras ministrijas mājas lapā sadaļā: Radošās darbības nedēļa RADI!

Džons Ņūbigins (John Newbigin) ir konsultants, radošais uzņēmējs un rakstnieks, kā arī Radošās Anglijas (Creative England) institūta un kultūras portāla Culture24 vadītājs. Džeralds Lidstons (Gerald Lidstone) ir Radošās un Kultūras uzņēmējdarbības institūta direktors, Teātra nodaļas vadītājs, kā arī augstākā līmeņa studiju programmas „Mākslas administrācija un kultūras politika” vadītājs Goldsmiths universitātē.

Seminārs notiks no plkst. 12:00 līdz 14:00 Ministru kabinetā, Tieslietu ministrijas Sarkanajā zālē (Brīvības bulvārī 36, Rīgā, ieeja no Tērbatas ielas). Semināru atbalsta Valsts Kanceleja un Tieslietu ministrija.

No 12. līdz 18. martam visā Latvija noritēs Radošās darbības nedēļa RADI!, kuras mērķis ir parādīt Latvijas radošo potenciālu, pieredzi un sasniegumus, kā arī veicināt izpratni un interesi par radošo un kultūras industriju sektoru, radošumu veicinošu izglītību, inovācijām un zināšanu ekonomiku un radošu pārvaldību. Nedēļas iniciatori ir Kultūras ministrija un Britu padome Latvijā. Vairāk informācijas par nedēļu un tās laikā plānotajiem pasākumiem www.radilatvija.lv.