Ceturtdiena, 16.maijs

redeem Edijs, Edvīns

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policijā ieviesīs amatu – jaunākais kārtībnieks

Otrdien, 17.janvārī Ministru kabinets (MK) izdeva jaunus noteikumus, kas paredz jauna amata ieviešanu Valsts policijā (VP) – jaunākais kārtībnieks, lai nodrošinātu policijas uzdevumu izpildi.

Pēdējo gadu ekonomiskās krīzes un tai sekojošā VP darbinieku atlīdzības būtiskā samazinājuma rezultātā ir izveidojusies situācija, ka arvien turpina pieaug to amatpersonu skaits, kuras atvaļinās no dienesta VP.

Ņemot vērā to, ka kritiskā situācija VP ir izveidojusies tieši instruktoru amatos, minētie noteikumi paredz VP ieviest jaunu amatu – jaunākais kārtībnieks ar speciālo dienesta pakāpi „ierindnieks”.

Minētajā amatā tiks ieceltas amatpersonas ar vidējo izglītību un šo amatpersonu sākotnējā profesionālā apmācība notiks atbilstoši iepriekš sagatavotai 10 dienu programmai, pēc tam kārtojot pārbaudījumu. Amatpersonai papildus tiks uzlikts pienākums pārbaudes laikā uzsākt mācības pilna laika plūsmā VP koledžā arodizglītības programmā „Policijas darbs”.

Jaunākajiem kārtībniekiem atbilstoši kompetencei varēs noteikt tiesu kārtībnieka, objektu apsardzes, konvojēšanas, patrulēšanas un citus amata pienākumus VP amatpersonas vadībā, kura ieņem augstāku amatu.

Šāds pagaidu risinājums plānots līdz 2013.gada 31.decembrim. Līdz ar termiņa izbeigšanos šo amatu likvidēs.

Tās amatpersonas, kuras koledžā sekmīgi apgūs arodizglītības programmu un iegūs atbilstošu kvalifikāciju, tiks pārceltas kārtībnieka amatos. Savukārt tās amatpersonas, kuras nebūs apguvušas minēto arodizglītības programmu, tiks atvaļinātas no dienesta.