Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Aiviekstes pagastā notiks 13. Latvijas Bērnu fonda rīkoto vasaras nometņu dalībnieku salidojums

Šī gada 13. un 14. augustā atpūtas bāzē „Mežezers” Pļaviņu novadā Aiviekstes pagastā notiks jau 13. Latvijas Bērnu fonda rīkoto vasaras nometņu dalībnieku salidojums.

Šī gada salidojuma tēma ir „Dari prieku!” un tajā piedalīsies 320 bērni no visas Latvijas. Kopumā šajā vasarā pateicoties mūsu ziedotājiem un atbalstītājiem tika noorganizētas 33 bezmaksas vasaras nometnes, kurās atpūtās 779 bērni no visas Latvijas.

Par iemīļotu un gaidītu notikumu visu Latvijas Bērnu fonda organizēto vasaras nometņu bērniem ik vasaru ir kļuvis tradicionālais svinīgais vasaras noslēguma pasākums – visu nometņu dalībnieku salidojums. Šogad salidojuma pirmajā dienā bērni darbosies vairākās radošajās darbnīcās, mācīsies arī paši izpildīt dažādus cirka trikus. Pēc aktīva darba dalībniekus koncertā priecēs Jānis Lūsēns un operdziedātājas Evitas Zālītes dziedošā ģimene, vēlāk jau sekos arī nometņu sagatavotie priekšnesumi. Dienas noslēgumā būs pienākusi kārta arī diskotēkai un kādam krāšņam un neaizmirstamam pārsteigumam, tiks iekurts arī ugunskurs!

Savukārt, otrajā salidojuma dienā bērni varēs izpriecāties piepūšamajās atrakcijās; arī šajā salidojumā motociklistu kluba Quest of the Roads dalībnieki visus bērnus izvizinās ar visdažādākajiem motocikliem. Svētdienas rīta vējš no Jelgavas gaisa balonu festivāla līdz Mežezeram būs atpūtis vienu Latvijas Mobilā Telefona gaisa balonu, kas labvēlīgos laika apstākļos izvizinās bērnus! Pastāvīgi brīvprātīgie salidojuma atbalstītāji ir arī Nacionālie bruņotie spēki – karavīri palīdzēs bērniem ar speciālām vajadzībām līdzdarboties salidojuma aktivitātēs. Šogad īpašs prieks par salidojuma otrās dienas viesiem – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, tā darbinieki stāstīs un rādīs bērniem savu darba ekipējumu, aprīkojumu un iekārtas. Tāpat arī ļoti tiek gaidīti Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienests – tā suņi bērniem demonstrēs savu darbu. Redzētais iespējams kādam no bērniem nākotnē ļaus glābt savu vai kāda cita dzīvību. Bet kādu varbūt mudinās savu nākotni saistīt tieši ar darbu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā vai Valsts robežsardzē. Par drošību uz ceļa bērniem stāstīs un praktiskas nodarbības vadīs Aģentūras Zebra Ceļa skolas instruktori.