Otrdiena, 21.maijs

redeem Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents: Mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

© Dmitrijs Suļžics/MN

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš akcentēja, ka daudzi jautājumi, kas saistīti ar valsts drošību, tiek risināti - piemēram, ja salīdzina gada sākumu, tad valsts austrumu robežas militārās infrastruktūras izveide un nostiprināšana ir sākusies. Pēc prezidenta paustā, iet uz priekšu darbi, kas saistīti ar robezžoga izbūvi.

Rinkēvičs sacīja, ka tie abi ir būtiski elementi - viens pret jebkāda veida militārām provokācijām, otrs - lai noturētos pret tādiem hibrīduzbrukumiem kā migrācija. Valsts prezidents uzsvēra, ka valsts drošības iestādes labi strādā, aizturot cilvēkus, kas tiek apsūdzēti par spiegošanu, diversiju organizāciju.

"Ar ko mums ir jārēķinās?! Mums jārēķinās, ka drošība ir process. Mūs nemitīgi mēģinās testēt, būs provokācijas. Zinu, ka arī drošības iestādes nopietni analizē visu informāciju, ar to, kas ik pa laikam izskan par kādiem plāniem Eiropas un NATO teritorijā rīkot diversijas, sabotāžas, provokācijas, un attiecīgi reaģē," pauda Valsts prezidents.

Viņš uzsvēra, ka valsts drošības sistēma, vai tā būtu policija, valsts drošības iestādes vai Aizsardzības un Iekšlietu ministrijas nevarēs būt efektīvas, ja nebūs visas sabiedrības atbalsta un palīdzības. Prezidents aicināja - ja iedzīvotāji mana kaut ko aizdomīgu, ziņot Valsts policijai, Valsts drošības dienestam, pašvaldības policijai, rakstīt arī sociālajos medijos.

"Tādā veidā mēs arī spēsim uzlabot kopējo drošību, novērst provokācijas. Mēs redzam, ka hibrīdzubrukumi kaut kādā ziņā ir kļuvuši par dienas jauno normu, kamēr mums blakus ir tik agresīvs kaimiņš kā Krievija un tās līdzgaitniece - Baltkrievija," teica Rinkēvičs.