Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Jaunākā prognoze: cik bieza sniega sega Latvijā uzsnigs jaunnedēļ

© Oksana Džadana/F64

Meteorologs Toms Bricis dalījies ar jaunāko prognozi par laika apstākļiem jaunās nedēļas sākumā.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka pirmdien un otrdien, 22. un 23.aprīlī, Latvijā iespējams liels daudzums nokrišņu, arī sniegs un putenis.

Pirmdien no dienvidaustrumiem ieradīsies ciklons. Atbilstoši "Global Forecast System" datiem gaidāms lietus, valsts centrālajā un rietumu daļā - arī sniegs un putenis. Daudzviet nokrišņi būs stipri, daļā valsts izveidosies sniega sega. Ziemeļu vējš piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra pirmdien naktī un dienā būs 0..+6 grādi, otrdien -1..+4 grādi.

Bricis, balstoties uz jaunāko laika prognozi, atklāj, ka pirmdien sāks snigt, ar pārtraukumiem turpināsies līdz otrdienai, bet prognozes par sniega segas biezumu joprojām ļoti atšķirīgas.

"Pirmdien sāks snigt, ar pārtraukumiem turpinās līdz otrdienai. Prognozes par sniega segas biezumu joprojām ļoti atšķirīgas. Ekstrēmākās prognozes paredz, ka vietām var uzsnigt vairāk par 10 cm, bet pieticīgākās rāda, ka tikai vietām būs daži cm. Kartēs divas versijas par sniegu otrdienas rītā," raksta Bricis.

Ekrānšāviņš no Facebook