Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

LZS iestājas par vienkāršāku atjaunojamās enerģijas projektu īstenošanu

© MN

Latvijas Zemnieku savienība (LZS) apņēmusies panākt atjaunojamās enerģijas projektu attīstīšanas vienkāršošanu un birokrātijas mazināšanu ar mērķi samazināt elektroenerģijas cenu Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem vismaz par 30% līdz 2028.gadam, paredz šajā nedēļas nogalē notikušajā partijas kongresā apstiprinātā politiskā spēka rezolūcija "Par atjaunojamo energoresursu attīstības veicināšanu, lai panāktu Latvijas enerģētisko neatkarību un ekonomisko labklājību".

Kā aģentūru LETA informēja LZS veidotās apvienības - Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) - Saeimas frakcijā, partija sestdien kongresā pieņēma vairākas rezolūcijas dažādās jomās, kā arī apstiprināja jauno LZS 105 punktu programmu.

Rezolūcijā par atjaunojamo energoresursu attīstības veicināšanu pausts, ka partija apņemas strādāt pie tā, lai līdz 2028.gadam Latvijas iedzīvotājiem un uzņēmumiem vismaz par 30% samazinātu elektroenerģijas cenu.

Lai īstenotu šo mērķi, partijas valdei uzdots ieviest vienkāršotas procedūras un atbalsta politiku, lai paātrinātu atjaunojamās enerģijas infrastruktūras izveidi visā Latvijā, kā arī iedzīvināt visās procedūrās principu, ka atjaunojamo energoresursu staciju plānošana, būvniecība, ekspluatācija, to pieslēgšana tīklam, saistītā tīkla infrastruktūra un uzglabāšanas resursi būtu jāuzskata par darbībām, kas ir sevišķi svarīgas sabiedrības interesēs un sekmē sabiedrības veselību un drošību.

Partijas valdei arī uzdots aktīvi iesaistīties un veicināt reģionālu un starptautisku sadarbību atjaunojamās enerģijas jomā, stiprināt par enerģētiku atbildīgo valsts iestāžu kapacitāti un spēju ātri un efektīvi risināt jautājumus, kā arī panākt vienošanos par enerģētikas starpsavienojumiem, lai Latvijai nodrošinātu stabilu, daudzveidīgu un drošu energoapgādi, atzīstot, ka šie starpsavienojumi ir būtiski valsts drošībai, ekonomiskajai stabilitātei un reģionālajai sadarbībai.

Tāpat ar rezolūciju partijas valdei uzdots veikt pastāvīgas sabiedrības informēšanas kampaņas, lai izglītotu iedzīvotājus par atjaunojamo energoresursu priekšrocībām un to, cik svarīga ir Latvijas pāreja uz enerģētisko neatkarību.

Kā ziņots, LZS sestdien Jelgavā pulcējās uz kongresu, lai apstiprinātu partijas jauno programmu un diskutētu par Latvijas attīstībai aktuāliem jautājumiem.

LZS ir viena no vecākajām politiskajām partijām Latvijā. Patlaban LZS rindās ir ap 1400 biedru. LZS kopā ar Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partiju veido politisko apvienību ZZS, kas patlaban strādā Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītajā valdībā. ZZS pārraudzībā ir Klimata un enerģētikas ministrija, Ekonomikas ministrija, Zemkopības ministrija, kā arī Labklājības ministrija.