Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Uz latvju mūzikas skatuves debitē vēl viena Agnese

© publicitātes foto

Ar debijas singlu “Miljardiem gadu” sevi uz mūzikas skatuves pieteikusi dziedātāja Agnese Dzjamko, pie viena izdodot videoklipu, kas “ļauj saskatīt sievieti kā zemes un mātes simbolu.

Agneses Dzjamko debijas dziesmas “Miljardiem gadu” skanējuma tapšanā piedalījusies Agnese Rakovska, kā arī producenti Armands Varslavāns un Edgars Vilcāns. Ir tapusi arī dziesmas akustiskā versija, kuras videoklips (šķiet, filmēts Botāniskajā dārzā) un skanējums ir vēl pietuvinātāks pasaules mūzikas žanram. Ierakstā piedalījušies Agneses muzikālie draugi - ģitārists Jānis Tumpelis un perkusionists Einārs Latiševs.

“Dziesma ir par māti Zemi. Tās pirmais pantiņš ir ļoti personīgs un ir veltīts manai mammai, ieskicējot faktiskus elementus no manas bērnības, kurā veidojās un nostiprinājās mana ciešā saikne ar Zemi. Man ir sajūta, ka gluži nesen piedzimu, dzīve vēl nav pusē, bet mūs no visām pusēm gāž biedējoša informācija par nākotnes prognozēm, kas piepildīsies, ja neko nemainīsim savā dzīvesveidā kā cilvēce kopumā. Mūzika ir brīnišķīgs instruments, kuru vēlos izmantot, lai pievērstu uzmanību šai sfērai,” vēsta Agnese.

““Miljardiem gadu” radusies laikā, kad robežas un normas jūk, kad cilvēki sāk aizmirst pamata vērtības - to, ka ir daļa no dabas, un katrs nopietni ietekmē visu lielo ekoloģisko sistēmu. Šī dziesma ir sirsnīga pateicība mūsu zemei, kā arī jautājums mūsu brāļiem un māsām - uz kurieni mēs šobrīd dodamies?”

Agnese mūzikas producēšanā izmanto pašierakstītas un neierastas skaņas. Piemēram, dziesmā “Miljardiem gadu” ir piedalījies Agneses jaunākais dēls ar saviem smiekliem, bet akustiskajā versijā kā perkusīvi elementi izmantoti mežā atrasti priežu zariņi, kā arī izmantots lauka ieraksts - meža “ambience”, kas veikts pērnajā pavasarī, Agneses vecāku lauku mājās Kurzemē.

Dziesmai izdots arī videoklips. Agnese: “Videoklipā redzams sievišķais, maigais spēks, kurš var būt pavisam nevaldāms un stihisks. Sieviete kā zemes, mātes un bērna simbols. Tieši viņa ir tā, kurai ir visspēcīgākā saikne ar Zemi, un, iespējams, tieši viņa arī ir tā, kura spēs mainīt nākotnes drūmās prognozes uz labu.”