Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Leģendārais “līvs” Ainars Virga koncertā atzīmēs savu 60. dzimšanas dienu

© publicitātes foto

Šo sestdien, 6. aprīlī, 60. dzimšanas dienu svin leģendārās grupas “Līvi” ne mazāk leģendārais ģitārists Ainars Virga. Par godu šim notikumam viņš ielūdz uz vērienīgu dzimšanas dienas lielkoncertu “Liepājnieks”, kurš tieši viņa dzimšanas dienā notiks Liepājas Olimpiskajā centrā.

Ainars Virga dzimis 1964. gada 6. aprīlī Liepājā, un mūzikā darbojas kopš 1976. gada. Spēlējis grupās “Vabolītes”, “Corpus”, “Neptūns”, “Liepājas kvartets”, “Riga”, “Liepājas brāļi” un “Virga Hard Orchestra”, bet pāri visam - protams, “Līvi”. Ainars sarakstījis mūziku arī Liepājas teātra izrādei “Akmeņi” (2005) un mūziklam “Liepājas stāsts” (2007), kopā ar “Līviem” piedalījies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas “Kaupēn, mans mīļais” izrādēs Liepājas teātrī.

Par savu jubilejas koncertu Ainars Virga saka tā: “Man ir svarīgi, lai tajā piedalītos tie mūziķi, kuri manā dzīvē ir spēlējuši kādu lomu. Tādu ir ļoti daudz, tāpēc gaidāmi pārsteigumi!” Koncertā skanēs nozīmīgākās latviešu roka kompozīcijas - sākot no “Dzimtās valodas” līdz pēdējos gados radītajiem skaņdarbiem. Koncertos piedalīsies grupas “Līvi” un “Liepājas brāļi”, dziedātāji Igo un Olga Rajecka, mūziķi Tomass Kleins, Modris Šterns, Guntars Račs un Uldis Marhilevičs, folkloras kopa “Stiprās sievas”, Durbes kamerkoris, Frīdis (kā Teicējs) u.c.