Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Muitnieki šogad novērsuši 760 mēģinājumus pārvietot sankcijām pakļautas preces

© Dāvis Ūlands / F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvalde dokumentu un muitas fiziskās kontroles rezultātā šogad pirmajā ceturksnī 760 gadījumos liegusi noformēt muitas procedūras sankcijām pakļautu preču kravām, aģentūrai LETA pavēstīja VID pārstāvji.

Tostarp 668 gadījumos muita novērsusi sankcijām pakļautu preču izvešanu no Eiropas Savienības (ES) uz Krieviju un Baltkrieviju, bet 92 gadījumos liegusi tās ievest ES no Krievijas un Baltkrievijas.

VID Muitas pārvalde liegusi importēt ES tādas sankcijām pakļautas preces kā lopbarību, kokmateriālus, saplāksni, mēbeles, dzīvus zirgus un citu preču kravas. No ES liegts izvest dažādas elektroierīces, iekārtas, transportlīdzekļu rezerves daļas, metālizstrādājumus, kā arī luksusa preces, kas pārsniedz noteikto robežvērtību, piemēram, vieglos automobiļus un citas preces.

Tāpat no 2024.gada 1.janvāra līdz 31.martam 1103 gadījumos VID Muitas pārvalde konstatējusi sankcijām pakļautas preces fizisko personu transportlīdzekļos, bagāžā un pasta sūtījumos, kā arī personām liegusi izvest skaidru naudu ES oficiālajās valūtās.

Kopumā 2024.gada pirmajā ceturksnī VID Muitas pārvalde novērsusi 1863 pārkāpumus saistībā ar ierobežojošo pasākumu, kas noteikti pret Krieviju un Baltkrieviju, neievērošanu.

Jau ziņots, ka pērn VID Muitas pārvalde dokumentu un muitas fiziskās kontroles rezultātā 2175 gadījumos liedza noformēt muitas procedūras sankcijām pakļautu preču kravām, tostarp 732 gadījumos novērsa sankcijām pakļautu preču izvešanu no ES uz Krieviju un Baltkrieviju, bet 443 gadījumos liedza tās ievest ES no Krievijas un Baltkrievijas.