Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Smiltenes novadā grūtības izveidot iedzīvotāju padomes

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Nepietiekama pieteikumu skaita dēļ līdz 24.aprīlim pagarināts termiņš kandidātu pieteikšanai Smiltenes novada iedzīvotāju padomēm, aģentūru LETA informēja pašvaldības komunikācijas nodaļas vadītāja Marita Mūze.

Līdz 31.martam saņemti 56 kandidātu pieteikumi un vēl seši pieteikumi saņemti pēc termiņa. Tas nozīmē, ka noteiktais locekļu skaits, lai sāktu padomes veidošanu, ir sasniegts tikai sešos pagastos.

Lai nodrošinātu katras teritorijas pārstāvniecību, paredzēts veidot 15 padomes. Locekļu skaits padomēs noteikts atbilstoši teritoriālajam iedalījumam un proporcionāli iedzīvotāju skaitam: pagastos - pieci, bet Smiltenes pilsētā - septiņi locekļi.

Līdz 24.aprīlim pieteikšanās iedzīvotāju padomēm izsludināta Smiltenē un Apes pilsētā un pagastā, Palsmanes, Virešu, Grundzāles, Gaujienas, Raunas, Blomes, Smiltenes pagastā. Visi iesniegtie kandidātu pieteikumi, kas saņemti šajās vietās pēc pirmā iesniegšanas termiņa, tiek pieņemti un nav atkārtoti jāiesniedz.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt aktīviem un pieteikt savu kandidatūru vai ieteikt kādu citu darbam iedzīvotāju padomes sastāvā, lai sāktu padomes veidošanu. Pēc otrā termiņa noslēgšanās un datu apkopošanas pašvaldība maijā organizēs balsošanu par padomes kandidātiem.

Par iedzīvotāju padomes locekli var būt Latvijas vai Eiropas Savienības pilsonis, kurš ir reģistrēts Fizisko personu reģistrā un sasniedzis 16 gadu vecumu. Par padomes locekli nav atļauts būt domes deputātam, pašvaldības izpilddirektoram un viņa vietniekam.