Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Līdz jūlija beigām plāno piegādāt visus atlikušos jaunos elektrovilcienus

© Gints Ivuškāns / F64

Čehijas uzņēmumam "Škoda Vagonka" atlikušo jauno elektrovilcienu piegāde jāveic līdz 2024. gada 31. jūlijam, aģentūrai LETA apstiprināja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji, komentējot paziņojumu Iepirkumu uzraudzības birojā par izmaiņām noslēgtajā līgumā.

Iepriekš PV ziņoja, ka starp uzņēmumiem ir parakstīta savstarpēja vienošanās par jauno elektrovilcienu piegāžu termiņu pagarināšanu līdz vasaras beigām, un patlaban ir noteikts konkrēts datums.

PV piebilda, ka vienlaikus nedrīkst aizmirst, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā ietekme joprojām nav zudusi.

Jau ziņots, ka "Škoda Vagonka" patlaban ir nodevis PV kopumā 19 jaunos elektrovilcienus no paredzētajiem 32 vilcieniem. Līdz ar to "Škoda Vagonka" līdz jūlija beigām jāpiegādā vēl 13 jaunie elektrovilcieni.

Abu uzņēmumu pārstāvji iepriekš skaidroja, ka vienošanās par piegāžu termiņu pagarināšanu noslēgta, pamatojoties uz neatkarīgu ekspertu sniegto analīzi par Krievijas iebrukuma Ukrainā radīto ietekmi uz līguma saistību izpildi.

Lai noteiktu kara radīto ietekmi uz līguma izpildi, "Škoda Vagonka" iesniedza eksperta "Deloitte Advisory" sagatavotu atzinumu, savukārt atzinuma izvērtēšanai PV nolīga juridisko konsultantu "PricewaterhouseCoopers Legal", kas vērtēja norādītos līguma izpildes ietekmējošos apstākļus.

Juridiskais konsultants secināja, ka apstākļi, kas norādīti atzinumā, ir uzskatāmi par objektīviem un ir pamatoti līgumā noteikto elektrovilcienu piegādes termiņu pagarināšanai, jo šos apstākļus neviena no pusēm līguma slēgšanas brīdī nevarēja paredzēt.