Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Kur nonākuši no dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" izņemtie 106 suņi?

© pexels.com

No dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" izņemtie 106 suņi nogādāti četrās dzīvnieku patversmēs - "Mežavairogi", "Ķepu-ķepā", Juglas dzīvnieku patversmē "Labās mājas" un Slokas dzīvnieku patversmē, vēsta Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa.

Viņa arī norādīja, ka lēmums par soda piemērošanu dzīvnieku audzētavai vēl nav pieņemts.

Dienestā skaidroja, ka lēmums administratīvā pārkāpuma procesa ietvaros PVD ir jāpieņem mēneša laikā, taču, ja ir objektīvi iemesli, termiņš var tikt arī pagarināts. "Šobrīd nevaram prognozēt, cik ātrā laikā lēmums tiks pieņemts," norādīja dienestā.

Par dzīvnieku labturības prasību pārkāpumiem un ilgstošu konstatēto pārkāpumu nenovēršanu PVD otrdien, 19.martā, no dzīvnieku audzētavas "Lieldeviņzare" Bauskas novadā sāka suņu izņemšanu.

PVD konstatēja, ka dzīvnieki tiek turēti nepiemērotos apstākļos, nenodrošinot tiem pilnvērtīgu barību un brīvi pieejamu dzeramo ūdeni, dzīvnieku veselībai un dzīvībai drošu vidi, un pieļaujot nekontrolētu to vairošanos.

Dzīvnieku audzētava "Lieldeviņzare" jau iepriekš bija nonākusi PVD uzmanības lokā un vairākkārt saņēmusi aizrādījumus par pārkāpumiem tās darbībā, kas, ja netiks novērsti, var novest pie dzīvnieku izņemšanas. Veicot atkārtotas pārbaudes audzētavā, PVD konstatēja, ka pārkāpumi nav novērsti, dzīvnieku īpašniece viena nespēj nodrošināt atbilstošu dzīvnieku aprūpi un kopumā netika novēroti situācijas uzlabojumi.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.