Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Mieriņa uzsver militārās industrijas attīstību Eiropas mērogā

© Romāns Kokšarovs / F64

Eiropas mērogā jāstrādā pie militārās industrijas attīstības, lai spētu atbalstīt gan Ukrainu, gan arī savas vajadzības, šodien sarunā ar Vācijas vēstnieku Latvijā Kristianu Heltu akcentēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, Mieriņa šodien parlamentā tikās gan ar Vācijas, gan ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstniekiem.

Sarunā ar Vācijas vēstnieku Latvijā Kristianu Heltu Mieriņa atzīmēja spēcīgo Latvijas un Vācijas partnerību un ciešo sadarbību aizsardzības jomā. "Aizsardzība ir mūsu galvenā prioritāte. Ar savu vēsturisko pieredzi labi saprotam, ko iespējams sagaidīt no agresorvalsts," sacīja Saeimas priekšsēdētāja, akcentējot, ka Latvijas mērķis ir kāpināt ieguldījumus aizsardzībā, līdz 2027.gadam tos pakāpeniski palielinot līdz 3% no iekšzemes kopprodukta.

Sarunas laikā tika pārrunātas divpusējās iniciatīvas aizsardzības jomā un atbalsts Ukrainas cīņai ar Krievijas agresiju. "Mums ir jādara viss iespējamais, lai atbalstītu Ukrainu gan karalaukā, gan piegādājot ieročus, gan vairojot starptautiskās sabiedrības izpratni par Krievijas agresiju," pauda Mieriņa, tostarp pateicoties Vācijai par tās iesaistīšanos Latvijas iniciētajā dronu koalīcijā.

Tāpat puses pārrunāja jautājumus saistībā ar starptautisko sankciju stiprināšanas iespējām, lai mazinātu Krievijas kaujasspējas.