Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Krāslavā par palīdzēšanu nelegālajiem migrantiem aizturēts Latvijas nepilsonis

© Kaspars Krafts / F64

Aizvadītajā sestdienā Krāslavas novadā par nelikumīgi valsts robežu šķērsojušu migrantu pārvadāšanu aizturēts kāds Latvijas nepilsonis, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Robežsargi sadarbībā ar Valsts policiju Asūnes pagastā apturēja kādu "Mercedes-Benz" mikroautobusu, kuru vadīja Latvijas nepilsonis. Dokumentu pārbaudes laikā tika konstatēts, ka mikroautobusa salonā atrodas desmit Indijas pilsoņi bez ceļošanas dokumentiem, derīgām vīzām un uzturēšanās atļaujām.

Pret pārvadātāju sākts kriminālprocess par liela personu skaita nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā. Personai piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, nosakot iespēju aizstāt to ar drošības naudu 20 000 eiro apmērā.

Savukārt Indijas pilsoņi "atturēti no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas" saskaņā ar valdības lēmumu par pastiprināta robežapsardzības sistēmas darbības režīma izsludināšanu.

Jau ziņots, ka Valsts robežsardze pēdējās trīs dienās konstatējusi 136 nelegālo imigrantu mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

Kopumā šogad no robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 496 cilvēki, bet humānu apsvērumu dēļ uzņemti pieci cilvēki, no kuriem Latvijā trīs uzņemti svētdien.