Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Piespriež deviņus gadus cietumā par narkotiku iegādāšanos un glabāšanu

© Vladislavs Proškins / F64

Kurzemes rajona tiesa kādam vīrietim par aptuveni 12 gramu narkotiku neatļautu iegādāšanos un glabāšanu piespriedusi deviņus gadus cietumā.

Vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās un glabāja narkotiskās vielas lielā apmērā. Tiesa viņam piesprieda brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētais laikā līdz 2023.gada 29.maijam realizācijas nolūkā neatļauti iegādājās vairāk nekā 10,7 gramus amfetamīna, kas ir aizliegta sevišķi bīstama psihotropā viela, un vairāk nekā 1,3 gramus izžāvētas marihuānas, kas ir augu valsts produkts ar narkotisko iedarbību un ir aizliegtām sevišķi bīstamām narkotiskām vielām pielīdzinātais augs.

Neatļauti iegādātās narkotiskās un psihotropās vielas apsūdzētais glabāja ledusskapī savā dzīvesvietā Kuldīgā līdz brīdim, kad kratīšanas laikā tās izņēma Valsts policija.

Apmērs, sākot no kura amfetamīna daudzums atzīstams par lielu, ir divi grami, līdz ar to apsūdzētais kopumā iegādājās un glabāja psihotropo vielu tādā daudzumā, kas vairāk nekā piecas reizes pārsniedz šo apmēru. Savukārt kanabisa iegādāšanās un glabāšana atzīstama par izdarītu lielā apmērā, ja tā daudzumi pārsniedz vienu gramu.

Apsūdzētajam piespriesto soda veidu un mēru tiesas debatēs lūdza piemērot arī valsts apsūdzības uzturētājs, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Spriedumu apsūdzētais varēs pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā