Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Mūzikas akadēmijas skandālā izskanējis Senās mūzikas katedras vadītāja vārds

© Foto: Kaspars Krafts/F64

Viens no Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pasniedzējiem, kurš, iespējams, seksuāli uzmācies studentēm, ir Senās mūzikas katedras vadītājs Māris Kupčs, pirmdienas vakarā vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Raidījums no dažādiem savstarpēji nesaistītiem avotiem noskaidrojis, ka viens no pasniedzējiem, kas, iespējams, pārkāpis robežas saskarsmē ar studentēm, ir Senās mūzikas katedras vadītājs Kupčs. Viņš šodien devies uz Lietuvu. "Es noteikti neesmu veicis nekādas seksuāla rakstura darbības. Es tiešām to noliedzu. Nekādi pieskārieni, Dievs pasarg. Anonīmās aptaujas sakarā ir minēts kaut kas par romantiskām attiecībām, tur bija favorītisms," telefona sarunā ar LTV norādīja Kupčs.

Kupčs noliedza jebkādas seksuālas darbības. "Tas būtu briesmīgi, ja man būtu jātaisnojas, bet es to, protams, ka darīšu. Man ir ļoti grūti par to runāt, jo es saprotu, ka akadēmija vispār tagad ir nokļuvusi ļoti, ļoti sliktā situācijā. Man ir ļoti žēl, ka akadēmijai tagad ir tāds slikts PR," raidījumam pauda Kupčs.

Panorāma vēsta, ka runa ir gan par senākiem, gan pavisam neseniem notikumiem.

"Viss tas, kas izskanēja raidījumā, arī man bija šoks. Tā bija pilnīgi jauna informācija," apgalvoja rektors Guntars Prānis.

Kā vēstīts, Kultūras ministrijā otrdien, 12.martā, plkst.11 notiks kultūras ministres Agneses Loginas (P) un JVLMA padomes pārstāvju preses brīfings.

Pirms brīfinga notiks abu pušu tikšanās, kuras laikā plānots pārrunāt turpmākos soļus saistībā ar JVLMA padomes izteikto neuzticību akadēmijas rektoram Prānim, un tālāko izmeklēšanu saistībā ar iespējamiem seksuālās uzmākšanās gadījumiem akadēmijā.

LETA jau rakstīja, ka pēc ilgstošām diskusijām JVLMA padome nolēmusi izteikt neuzticību akadēmijas rektoram Guntaram Prānim un aicina viņu atkāpties no amata.