Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Politologs par VK secināto Kariņa specreisu skandālā: klīst baumas, ka ziņojums ir iznīcinošs un briesmīgs

© Foto kolāža/f64/Depositphoto

Valsts kontrole nez kāpēc vilcinās publiskot savu ziņojumu par bijušā premjera Krišjāņa Kariņa specreisiem. Par to klīst tikai baumas, ka tas ir iznīcinošs un briesmīgs, "Neatkarīgajai" uzsver politologs Filips Rajevskis.

Rajevskis uzskata, ka tieši Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis ir tas cilvēks, kurš precīzi zina visu: gan to, kādi lidaparāti tika īrēti, kādi dzērieni pirkti, kādi restorāni pasūtīti, proti, viss patīkamais, kas ir privātās lidmašīnas komplektā.

Protams, Kariņš zināja, ar ko viņš lido un ko bauda, tomēr Rajevskis uzskata: “Citskovskis tomēr varēja pateikt premjerministram, zināt, Kariņa kungs, tā tomēr nevajadzētu darīt, es neparakstīšu šādus rīkojumus. Citskovskis ir augstākais Latvijas ierēdnis, viņa autoritāte un spēks gluži juridiskā aspektā ir ļoti nozīmīgs, tāpēc viņš var un drīkst pateikt: tā nedarīsim! Un nedarīsim tāpēc, ka ir komercreisi, un pat Valsts prezidents lido komercreisa biznesa klasē.” Rajevskis pieļauj, ka Citskovskis vienkārši nevēlējās konfliktēt ar Kariņu, tāpēc ir uzņēmies līdzatbildību.

Visu "Neatkarīgās" rakstu var izlasīt šeit.