Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Briškena ministrija atbild, kāpēc plāns par "airBaltic" specreisiem valsts apdraudējuma gadījumā ir slepens

© F64

Kaspara Briškena vadītā Satiksmes ministrija uz trim gadiem noslepenojusi valdībā apspriesto plānu par "nacionālās” aviokompānijas "airBaltic" speciālajiem reisiem "īpaši svarīgo personu” vajadzībām valsts apdraudējuma gadījumā, vēsta portāls "pietiek.com".

Uz Lato Lapsas oficiālo informācijas pieprasījumu Satiksmes ministrija atbildējusi:

"Satiksmes ministrija ir saņēmusi Jūsu 2024. gada 13. janvāra iesniegumu, kurā tiek lūgts iepazīties ar informatīvo ziņojumu “Par lidsabiedrības AS “Air Baltic Corporation” aviopārvadājumu izmantošanu valsts apdraudējuma gadījumā” (turpmāk - Informatīvais ziņojums).

Tā kā jautājums skar civilās un militārās aviācijas sadarbības aspektus un pušu rīcības plānus ārkārtas situācijās atbilstoši dažādiem riska scenārijiem, Informatīvajam ziņojumam ir noteikta klasifikācijas pakāpe - informācija dienesta vajadzībām. Pamatojoties uz likuma “Par valsts noslēpumu” 3. panta pirmo daļu informācija dienesta vajadzībām ir valsts noslēpums un Informācijas atklātības likums tās apriti neregulē. Tāpat likuma “Par valsts noslēpumu” 8.panta pirmā daļa paredz, ka informācijai dienesta vajadzībām tiek noteikta slepenība uz trim gadiem. Ņemot vērā minēto, Satiksmes ministrija nevar Jums izsniegt vai iepazīstināt ar Informatīvā ziņojuma saturu."