Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Uzņēmēju no Latvijas apsūdz aizliegtu Krievijas preču importēšanā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā uzņēmējs apsūdzēts par kokmateriālu importēšanu no Krievijas, ziņo prokuratūra.

Vīrietis apsūdzēts par to, ka viņš kāda Latvijā esoša uzņēmuma interesēs iegādājās un importēja no Krievijas preces, kuru imports Eiropas Savienībā (ES) ir aizliegts. Lietā pie kriminālatbildības saukta arī otra persona - par iepriekš minētā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu.

Apsūdzētais iegādājās 50 iepakojumus ar 1260 līmētiem kokmateriāliem un importēja tos Latvijā. Minētās preces ir iekļautas ES regulā, kas aizliedz to iegādi un importu, ja to izcelsme ir Krievija vai tās eksportētas no Krievijas.

Apzinoties, ka pēc preču nogādāšanas Latvijā, iesniedzot importa muitas deklarācijas ar nepareiziem preces kodiem, tās būs nepieciešams izņemt no muitas uzraudzības, apsūdzētais vērsās pie otras lietā apsūdzētās personas, lai vienotos par deklarāciju iesniegšanu, kurš piekrita atbalstīt noziedzīgās darbības un tika pilnvarots rīkoties muitā kā uzņēmuma pārstāvis.

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldē tika iesniegtas importa deklarācijas, un iestāde pieteiktās importa procedūras aizliedza.

Ņemot vērā, ka noziedzīgais nodarījums noticis juridiskās personas interesēs, tika sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu uzņēmumam.

Krimināllieta nodota Rīgas pilsētas tiesai vispārējā kārtībā pret apsūdzētajām personām un piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai. Pirmā sēde paredzēta 26.augustā.