Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"Balticovo" atklāj intrigu par Lietuvas olām "Balticovo" kastītēs

© Oksana Džadana/f64

Putnkopības uzņēmums AS "Balticovo" drīzumā plāno noslēgt vienošanos par Igaunijas uzņēmuma iegādi un jau šī gada laikā būs pārstāvēts visās trijās Baltijas valstīs, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja "Balticovo" valdes priekšsēdētājs Vladimirs Mhitarjans un komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.

Medijos nesen bija izskanējis gadījums, ka uz iepakojuma norādīts, ka olas iepakotas Iecavā un to veicis Latvijas uzņēmums "Balticovo", turpretī uz katras olas norādītais marķējums liecina, ka tās ir dētas Lietuvā.

V.M.: Tas nav noslēpums, bet atklāti par to nerunājām, ka mums ir ražotne arī Lietuvā. "Balticovo" pirms četriem gadiem iegādājās Lietuvas otru lielāko olu ražotāju. Šogad tas kļūs par lielāko ražotāju. "Balticovo" ir šī uzņēmuma līdzīpašnieks. Visas olas, kas ražotas Lietuvā, mēs vedam uz Latviju, šķirojam šeit, bet Lietuvas ražotnē kontrolējam barību, gan putnus, visa ražošana tiek kontrolēta no Iecavas. Olas privātajām preču zīmēm, kuras pārdod visā Baltijā, mēs īpaši nenodalījām, vai tās ir Latvijā vai Lietuvā dētās olas. Lietuvā ir mūsu fermas, kuras ir mūsu kontrolē, un vedam uz šejieni. "Balticovo" ir Latvijas uzņēmums, bet mūsu mājas tirgus ir Baltijas valstis. Plānojam, ka šogad arī Igaunijā būs ražošana. Līdz ar to "Balticovo" tiešām būs Baltijas uzņēmums un ražošana būs visās Baltijas valstīs, bet uzņēmuma "smadzenes" būs Latvijā.

Minējāt Lietuvas olu ražotāju. Cik daļu jums pieder, un kas ir šis uzņēmums?

V.M.: Mums pieder kontrolpakete, esam lielākais īpašnieks un ir vēl citi līdzīpašnieki, bet viņiem pieder ļoti mazs procents. Svarīgi ir tas, ka uzņēmums ir 100% mūsu kontrolē. Uzņēmums ir "Litegg".

Kā pircējam Latvijas veikalā zināt, vai "Balticovo" ir Latvijā dētās olas?

V.M.: Ja produkts ir ar "Balticovo" zīmolu, tad tās vienmēr būs Latvijā dētas olas. Ja "Balticovo" būs Igaunijas veikalos, tad tās būs Igaunijā dētas olas. Olu pircēji ir ļoti jūtīgi attiecībā uz olu izcelsmi. Šajā konkrētajā gadījumā ar "Lidl" privāto preču zīmi mēs ļoti novērtējam, ka olu pircēji seko līdzi olu izcelsmei, un tā ir ļoti laba tendence, ka pircēji grib pirkt tieši Latvijā dētas olas. Tas nozīmē, ka cilvēkiem beidzot ir svarīgi, kādas olas pērk, no kurienes tās nāk.

T.A.: Gribētu precizēt, ka olas ar tādiem zīmoliem kā "Zemnieku olas", "Lielās brokastu olas" vienmēr būs Latvijā dētās, bet mums ir arī lētāks segments, kas ir caurspīdīgās plastmasas kastēs un tur gan var būt arī Lietuvas olas. Ekonomiskajā segmentā nav nodefinēts, ka tur būs tikai Latvijas olas.

Kad jūs varētu informēt par plāniem Igaunijas tirgū?

T.A.: Mums ir lieliskas ziņas. Burtiski tikko esam panākuši vienošanos par viena Igaunijas uzņēmuma iegādi un jau šī gada laikā būsim pārstāvēti arī Igaunijā, tādējādi beidzot varēsim attaisnot savu uzņēmuma nosaukumu “Balticovo” - jo būsim pilntiesīgs Baltijas mēroga uzņēmums, pārstāvēts visās trīs Baltijas valstīs. Igaunijā plānojam ražot olas brīvos apstākļos.