Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO. Rīgā no sliedēm nogājis vilciens ar Krievijas graudus transportējošiem vagoniem

© Kaspars Krafts/f64

Naktī uz sestdienu, pirms plkst.4, Šķirotavas stacijas B parkā no sliedēm daļēji nogājis vilciens ar Krievijas graudus transportējošiem vagoniem.

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāvji aģentūrai LETA apstiprināja, ka vagonu šķirošanas laikā nekorekti nostrādāja vagonu automātiskās ātruma lēnināšana, kā rezultātā vagonu grupai netika pienācīgi samazināts ātrums un tā lēnām, bet sadurās ar citu tukšu vagonu vilciena sastāvu, un atsevišķi vagoni daļēji nogāja no sliedēm.

Cietušo šajā incidentā nav un arī vides piesārņojuma draudu nav.

Pašlaik turpinās avārijas seku likvidēšana un notiek apstākļu detalizēta izmeklēšana, norādīja LDz.

Sociālajos medijos pieejamajos fotomateriālos redzams, ka no sliedēm nogājis vilciens, kura sastāvā bija vagoni, uz kuriem uzrakstīts Krievijas uzņēmuma "Rusagrotrans" marķējums. Saskaņā ar uzņēmuma mājaslapā pieejamo informāciju, "Rusagrotrans" ir dzelzceļa infrastruktūras operators, kas nodarbojas ar lauksaimniecības un minerālvielu beramkravu pārvadājumiem ar speciāliem bunkurvagoniem.

"Rusagrotrans" pārvadā graudaugu un līdzīgas kravas, eļļas augu sēklas, jēlcukuru, eļļas raušus, minerālmēslus, alumīnija oksīdu, cementu un citas beramkravas. Uzņēmuma filiāļu tīklā ir sešas pārstāvniecības Krievijā, kas atrodas galvenajos graudaugu audzēšanas un patēriņa reģionos. Kopš 2021.gada "Rusagrotrans" ir daļa no "Demetra-Holding", kas ir Krievijas lielākais graudu holdings, apvienojot eksporta loģistikas un tirdzniecības aktīvus.

LETA jau ziņoja, ka Zemkopības ministrija nodevusi saskaņošanai noteikumu projektu, kurā definēti konkrētie lauksaimniecības un lopbarības produkti, kurus turpmāk būs aizliegts ievest Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas, liecina informācija Tiesību aktu portālā.

Paredzēts, ka Latvijā būs aizliegts importēt Krievijas un Baltkrievijas izcelsmes zirņus, kviešus, kviešu un rudzu maisījumu, rudzus, miežus, auzas, kukurūzu, rīsus, graudu sorgo, griķus, sāri, miežabrāļus, kā arī citus graudaugu produktus.