Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Bijušais deputāts Kaimiņš nav mierā ar piespriesto sodu un pārsūdz to

© f64.lv, Kaspars Krafts

Rīgas apgabaltiesa 21. oktobrī plkst. 10 plāno sākt skatīt lietu par apdrošināšanas uzņēmuma "Balta" prasību pret bijušo Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu par 24 148 eiro piedziņu sakarā par ugunsgrēka radītajiem zaudējumiem, skaidro tiesa.

Iepriekš Rīgas rajona tiesa apdrošināšanas kompānijas prasību apmierināja. Kaimiņš par spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka tiesvedība saistīta ar ugunsgrēku dzīvoklī, kurā savulaik mitinājās Kaimiņš. Ugunsgrēks notika 2019. gada nogalē, un tajā apdegumus guva arī pats Kaimiņš.

2019. gada beigās dzīvoklī, kuru īrēja Kaimiņš, bija izcēlies ugunsgrēks, un secināts, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesls bija degošas cigaretes, svece vai cita mazjaudīga siltuma impulsa iedarbība uz gultas materiāliem guļamistabā.

Kaimiņš toreiz presei stāstīja, ka īrētā dzīvokļa guļamistabā no lampiņām aizdedzies putu matracis. Cenšoties to izmest pa logu, deputāts guvis roku apdegumus, bet spējis evakuēties no dzīvokļa. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā toreiz aģentūru LETA informēja, ka kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetri.

Starp dzīvokļa īpašnieku un Kaimiņu noslēgtajā īres līgumā bijis teikts, ka īrnieks ir gatavs atlīdzināt zaudējumus, kuri radušies īrnieka darbības vai bezdarbības dēļ.

Apdrošinātājs dzīvokļa īpašniekam izmaksāja kompensāciju 22 785 eiro apmērā, un tagad uzņēmums no Kaimiņa vēlas piedzīt radušos zaudējumus.