Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Siguldas novadam ievēlēts jaunais priekšsēdētājs

© MN

Ceturtdien Siguldas novada domes sēdē ar 13 balsīm par Siguldas novada domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Linards Kumskis (NA).

Pret Kumska kandidatūru balsoja Līga Sausiņa (NA), Jānis Strautmanis (NA/LRA/LZP), Ņina Balode (NA/LRA/LZP), Mārtiņš Zīverts (NA/LRA/LZP), bet atturējās Rūdolfs Kalvāns (NA).

Kumska kandidatūru izvirzīja domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Kristaps Zaļais (NA), pamatojot ar to, ka Kumskis ir saņēmis visvairāk iedzīvotāju balsu iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās un viņam ir pieredze domes priekšsēdētāja amatā, vadot Krimuldas novada domi.

Savukārt deputāts Kalvāns priekšsēdētājas amatam izvirzīja deputāti Inu Stupeli (JV), kura savu kandidatūru atsauca.

Uz deputātu jautājumu par to, kā Kumskis plāno risināt jautājumus, par kuriem sūdzas administratīvi teritoriālās reformas rezultātā Siguldai pievienoto novadu iedzīvotāji -, ka viņu teritorijas ir nekoptas, viņi jūtas aizmirsti, - Kumskis skaidroja, ka nāksies stiprināt pagastu pārvalžu darbu, jo ar pašlaik pieejamajiem resursiem pagastu pārvaldnieki nespēj pilnvērtīgi pildīt pienākumus.

Kā vēstīts, 25. janvārī ar 14 deputātu balsīm no Siguldas novada domes priekšsēdētājas amata tika atbrīvota Sausiņa.

Saskaņā ar Siguldas novada pašvaldības nolikumu domes priekšsēdētāja pienākumus pilnvaru pirmstermiņa izbeigšanas gadījumos no 1. janvāra līdz 30. jūnijam bez īpaša pilnvarojuma pilda vietnieks Zaļais.