Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Krists Kalniņš: Baisi padomāt, kāda Latvija izskatīsies pēc 20-30 gadiem

© Ekrānuzņēmums / TV24

"Ir bēdīgi domāt par to, ka cilvēki, kas ir politiski atbildīgi, kuri tiešām varētu ietekmēt dzimstības līkni, ir uzskatījuši, ka tas nav tiks svarīgs jautājums," TV24 raidījumā "Preses klubs", komentējot demogrāfijas jautājumu, sacīja Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes baznīcas mācītājs Krists Klaniņš.

Mācītājs demogrāfijas smagajā situācijā saredz politisku atbildību: "Ārkārtīgi ilgi politiski ir ignorēts jautājums, kas saistīts ar Latvijas nākotnību un sabiedrības labbūtību. Ir bēdīgi domāt par to, ka cilvēki, kas ir politiski atbildīgi, kuri tiešām varētu ietekmēt dzimstības līkni, ir uzskatījuši, ka tas nav tiks svarīgs jautājums."
Tiek piedāvāts iet vieglāko ceļu, uzskata Kalniņš, "vieglākais ceļš - mums vajadzīgas darba rokas, ļausim cilvēkiem iebraukt šeit, nemaz neskatīsimies, no kurienes viņi ir".
"Man tiešām ir baisi padomāt, kāda izskatīsies Latvija pēc 20-30 gadiem. Es ceru, ka vēl ir laiks, ka iespējams ko mainīt," saka Kalniņš, piebilstot, ka tas, ka mums ir demogrāfijas krīze norāda uz to, ka jauni cilvēki jūtās šeit Latvijā, veidojot ģimenes, tā ir sava veida attieksme pret to, kas notiek, nav uzticēšanās valstij.
"Bet tiešām - domājot par Latvijas nākotni, ir bēdīgi! Esmu pateicīgs Dievam, ka man ir 4 bērni, bet es jums pateikšu - nav bijis viegli Latvijā audzināt 4 bērnus," atklāts ir mācītājs.