Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrots, kādas dāvanas, gaidot Valentīna dienu, iegādājušies Latvijas iedzīvotāji

© Depositphotos

Saskaņā ar tirdzniecības centra internetā 220.lv operatīvajiem datiem, šogad, gaidot Valentīna dienu, Latvijas iedzīvotāji lielākoties iegādājušies sieviešu un vīriešu smaržas, viedierīces un elektronikas preces, preces pieaugušajiem, kā arī oriģinālās dāvanas, piemēram, stabilizētās rozes jeb tā dēvētās "sleeping roses".

220.lv Marketplace pārdošanas vadītājs Kārlis Ozols norāda, ka atšķirībā no citiem gadiem šogad priekšroka dota gan klasiskām Valentīna dienas dāvanām, gan praktiskām un noderīgām dāvanām ikdienai.

"Jau tradicionāli pārdotāko preču lokā ir sieviešu un vīriešu smaržas. Taču stabilizētās rozes jeb "sleeping roses", kas pirms dažiem gadiem ienāca tirgū, šogad atkal ir atradušas savus pircējus, un pēdējās nedēļas laikā, tuvojoties Valentīna dienai, šo ziedu pārdošanas apjomi pieauguši līdz vairākiem desmitiem pirkumu nedēļā. Tikmēr tik praktisku mājlietu kā ziedu vāžu pārdošanas apjomi pieauga par vairāk nekā 50%, salīdzinot ar aizvadīto nedēļu. Savukārt dažādu masāžas ierīču pārdošanas apjoms, kas ietilpst elektronikas preču sadaļā, palielinājās par gandrīz 30%, salīdzinot ar aizvadīto nedēļu," norāda K. Ozols.

Viņš papildina, ka, iegādājoties preces, kas paredzētas pieaugušajiem, cilvēki vidēji tērējuši 18 eiro. Tikmēr apakšveļa, kas ietilpst preču kategorijā pieaugušajiem, iegādāta cenu kategorijās no 25 līdz 65 eiro.