Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Administratīvi sodīti deviņi Saeimas deputāti, biežākais iemesls - ātruma pārsniegšana

© Depositphotos

No pagājušā gada 4.septembra līdz šī gada 7.janvārim pie administratīvās atbildības saukti deviņi Saeimas deputāti, liecina Iekšlietu ministrijas Informācijas centra Saeimas Mandātu, ētikas iesniegumu komisijai sniegtā informācija.

Deputāti Anita Brakovska (ZZS) un Ainars Latkovskis (JV) sodīti par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu apdzīvotā vietā vai dzīvojamajā zonā.

Igors Judins ("Stabilitātei") administratīvi sodīts par nepamatotu iebraukšanu pretējā virziena joslā vai nepamatotu nobraukšanu no brauktuves, tā apdraudot satiksmes drošību.

Arī deputāts Edgars Tavars (AS) sodīts par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumu, proti, viņam piešķirts sods par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 21 kilometra stundā līdz 30 kilometriem stundā.

Saskaņā ar likumu par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā "Stabilitātei" deputāti Dmitrijs Kovaļenko un Nataļja Marčenko-Jodko sodīti par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu vai amatpersonas darbības traucēšanu.

Tāpat Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Kovaļenko un Marčenko-Jodko administratīvi sodījis par likuma pantu, kas nosaka valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā.

Deputātiem Ģirtam Valdim Kristovskim (JV) un Vilim Krištopanam (LPV) piemēroti sodi par izdarītu pārkāpumu saskaņā ar Ieroču aprites likumu pārkāpumu, proti, par šaujamieroča, salūtieroča (akustiskā ieroča), lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, šaujamieroča maināmās būtiskās sastāvdaļas, šāviena trokšņa slāpētāja (klusinātāja) vai šaujamieroča vai salūtieroča (akustiskā ieroča) munīcijas vai munīcijas sastāvdaļas aprites noteikumu pārkāpšanu, ko izdarījusi persona, kurai ir attiecīgā ieroču atļauja.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienests sodījis deputāti Lindu Liepiņu (LPV) par par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu noteiktajā termiņā, deklarācijas aizpildīšanas un iesniegšanas kārtības neievērošanu vai par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā.