Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Ekonomikas ministrs liek ziņot par Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa faktisko stāvokli

© Dāvis Ūlands / F64

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) uzdevis Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB) līdz otrdienai, 13.februārim sniegt informāciju par Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) jaunā korpusa faktisko stāvokli, aģentūru LETA informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

alainis piektdienas rītā ar BVKB direktori Svetlanu Mjakuškinu pārrunāja PSKUS jaunā korpusa būvniecības jautājumu.

Būvniecības kontrole un uzraudzība ir EM pārziņā esošs jautājums, tādēļ Valainis uzdevis BVKB noskaidrot jaunbūves stāvokli un veikt nepieciešamos pasākumus, ja tas apdraud slimnīcas jaunā korpusa savlaicīgu nodošanu ekspluatācijā atbilstoši visām prasībām.

Valainis norāda, ka valsts un pacientu interesēs ir PSKUS jaunā korpusa nodošana ekspluatācijā pēc iespējas ātrāk, lai tas varētu sākt pildīt savas funkcijas.

"Šeit nav runa tikai par pelējuma esamību vai neesamību vienā pagrabā, bet par objekta kopējo stāvokli, tā atbilstību valstī pastāvošajiem tehniskajiem standartiem un iespējami ātru pieejamību pacientiem nepieciešamās medicīniskās aprūpes nodrošināšanai. Ir svarīgi noskaidrot faktisko būvobjekta stāvokli, saprast visu iesaistīto pušu rīcības pamatojumu un iespējami ātri virzīties uz priekšu," pauž Valainis.

Jau ziņots, ka slimnīca no 13.februāra lauzīs līgumu ar "Velvi" par jaunā A2 slimnīcas korpusa būvniecību. Līgums tiek lauzts vienpusēji.

Slimnīcas padome norāda, ka "Velve" nespēj pildīt līgumā noteiktās saistības - netiek ievēroti būvniecības termiņi, būvobjektā konstatēti būtiski defekti, kas netiek novērsti, objektā notikusi nesaskaņotu apakšuzņēmēju nodarbināšana, kā arī fiksēti citi pārkāpumi.

Patlaban slimnīca gatavojas būvobjekta pārņemšanai 20.februārī.