Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

ZZS uz tikšanos aicinās "Latvijas pasta" valdi

© Kaspars Krafts/f64

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) uz tikšanos aicinās VAS "Latvijas pasts" valdi par pasta lomas sociālo funkciju nodrošināšanā reģionos, aģentūrai LETA pastāstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Harijs Rokpelnis.

Vaicāts sīkāk par iespējamiem risinājumiem, politiķis kā piemēru minēja plašāk izmantot pēdējos gadus jau piekopto pieeju, ka pašvaldības daļu pasta pakalpojumu nodrošinātu savos klientu apkalpošanas centros. Tas varētu būt risinājums bez papildu izmaksām, lai turpinātu nodrošināt pasta pakalpojumu pieejamību.

ZZS šodien par pasta nodaļu darbības nodrošināšanu notika arī "draudzīga tikšanās" ar satiksmes ministru Kasparu Briškenu (P), kurā deputāti uzklausīja ministru par līdz šim paveikto.

Uz jautājumu par to, vai valstij būs jāpiešķir papildu finansējums "Latvijas pastam" reģionālo nodaļu darbībai, Rokpelnis šādu iespēju neizslēdza, reizē norādot, ka sākumā jāizvērtē pasta finansiālā situācija. Politiķis šajā kontekstā vērsa uzmanību, ka "Latvijas pasts" pēdējā laikā strādājis bez zaudējumiem.

Tāpat deputāti uzklausījuši Briškena skaidrojumu par līdz šim paveikto ceļu tīkla sakārtošanā reģionā, kā arī pasažieru pārvadājumu ar vilcieniem un autobusiem nodrošināšanu. Panākt vajadzīgos uzlabojumus šajā jomās būs sarežģīti, reizē ZZS atbalsta satiksmes ministru virzībā uz risinājumiem, atzīmēja frakcijas vadītājs.

Kā ziņots, frakcija ar Briškenu tikās, lai diskusijā pārrunātu novadu iedzīvotāju interesēm atbilstoša sabiedriskā transporta un pasta pakalpojumu nodrošināšanu reģionos.