Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Nedienas ar "Muzikālās bankas" balsojumu: Uzņēmums atzīst savu vainu; zināms, kur tas novirzīs projektā iegūto peļņu

© Dmitrijs Suļžics/MN

"CSC Telecom", kas sniedza telefonbalsojuma pakalpojumu Latvijas Radio 2 gada vērtīgāko popa un roka dziesmu aptaujas "Muzikālā banka 2023" finālšova tiešraides laikā, nav pietiekami izvērtējuši sistēmas pārslodzes risku, kas noveda pie telefonzvanu sistēmas paralizēšanas. Uzņēmums uzņēmies atbildību par nekvalitatīvi sniegto pakalpojumu, vēsta lsm.lv.

Latvijas Radio atvainojas "Muzikālās bankas" finālšova dalībniekiem, skatītājiem un klausītājiem par sagādātajām neērtībām.

Latvijas Radio sarunā ar pakalpojuma sniedzēju "CSC Telecom" vienojās, ka ētisku apsvērumu dēļ uzņēmums projekta ietvaros gūto peļņu par īsziņu triecienbalsojuma nodrošināšanu nodos "Fonda Līdzskaņa" rīcībā, kas atbalsta grūtībās nonākušus izpildītājus un fonogrammu producentus, kuri ir devuši pienesumu Latvijas mūzikas nozarei.

Jau ziņojām, ka "Muzikālajā bankā" kopš balsošanas sākuma nevarēja nobalsot ar bezmaksas zvanu. Tika pieņemtas tikai maksas īsziņas. Raidījuma vadītāji solīja, ka tiks darīts viss, lai tehnisko kļūmi novērstu. Taču tas neizdevās. Vainojamas esot "CSC Telecom" tehniskās problēmāmas. Pulksten 23:00 tika paziņots, ka "telefonbalsojums nav atjaunots. Dalībnieki vienojušies, ka uzvarētāju noteiks pēc triecienīsziņām".