Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Filma "Pansija pilī" strauji gūst publikas un kritiķu atzinību

© publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā kinoteātros visā Latvijā sāka demonstrēt daudzsēriju filmu “Pansija pilī”, kas tapusi pēc rakstnieka Anšlava Eglīša populārā romāna “Pansija pilī” motīviem. Filmas pirmās divas epizodes visā Latvijā noskatījušies jau vairāk nekā 7000 skatītāju. Filma saņēmusi pozitīvas skatītāju atsauksmes un atzinīgus kino kritiķu vērtējumus, izceļot gan filmas sižetu un aktieru sniegumu, gan ekranizējuma un grāmatas attiecību vērtējumu, humoru un varoņu interpretācijas, vēsta filmas veidotāji.

“Daudzsēriju filmas radošā komanda ar scenāristiem Tabitu Rudzāti un Ivo Briedi priekšgalā ir ar lielu mīlestību, bet arī asu nazi atvēruši Eglīša sasaiņoto. Pirmās četras sērijas rada iespaidu, ka līdzsvars starp lasītāju iemīļotas lasāmvielas uzcītīgu pārnešanu uz ekrāna un māksliniecisko / dramaturģisko brīvību ir atrasts,” portālā “Kino Raksti” raksta kino kritiķe Sonora Broka.

“Literārdarba ekranizācija veiksmīgi spēj uzturēt romāna noskaņu, arī mats matā neatstāstot visus notikumus, kā tie aprakstīti grāmatā. Seriālā no Anšlava Eglīša romāna ir saglabāts labdabīgais, no cinisma brīvais humors un krāšņie tēli.Seriāla ainās ir blīvākā pašmāju aktiermākslas spīdekļu koncentrācija uz ekrāna minūti,” portālā lsm.lv dalās kino kritiķe Kristīne Simsone.

“Visu pansijas jauno viesu stāsti sākas pie liktenīgā ceļa staba ar uzrakstiem “Baznīca”, “Tirgotava”, “Leprozorijs” un “Panzija”. Šajā atraktīvi uzstādītajā koordinātu sistēmā mutuļo krāsas, kaislības un nomnieka Liepiņa kandžas aparāts; iemirdzas raksturi, asprātīgas detaļas un groteski pārspīlējumi, radot raibu un daudzsološu mozaīku un atraktīvi stiprinot Latvijā radīta oriģinālseriāla reputāciju,” tā portāla “Kino Raksti” galvenā redaktore Kristīne Matīsa laikrakstā “KultūrasDiena”.