Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Angārs par Eiropas naudu nes zaudējumus uzņēmumam

© Pixabay

Ar Eiropas fondu līdzfinansējumu uzcelta pašvaldības angāra izmantošana dārzeņu ražotājam Preiļos nesusi aptuveni 16 000 eiro zaudējumus, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Ēkā salūzusi gaisa ventilēšanas iekārta un 40 tonnas kāpostu sapuvušas, sapuvuši arī ķirbji un puravi. Uzņēmējs Edgars Garkalns stāsta, ka esot nostrādājis drošinātājs un atslēdzies gan dzesētājs, gan ventilācija. Garkalns apsverot tiesāties ar pašvaldību, jo tā neesot savlaicīgi risinājusi problēmu.

Pašvaldības izpilddirektors Aigars Zīmelis domā, ka par procesiem telpās esot jāatbild pašam uzņēmējam. Cik viņam esot zināms, "tas, kas nedarbojās tai brīdī", nevarot radīt šādus zaudējumus. Izpilddirektors arī apšauba, vai kartupeļus un kāpostus drīkst turēt vienā telpā.

Preiļu novads nebūvēs tukšus angārus, ja nebūs konkrētas intereses, uzsver Zīmelis. Pašvaldībā atzīst, ka uzceltie angāri ražošanai neesot derīgi un tādus celt neesot bijis pareizi, neieplānojot komunikāciju tīklus, vēstīja raidījums.

Tikmēr Līvānu novadā, kur angāru būvniecība piesaistīja Eiropas prokuratūras uzmanību, atbildīgie apgalvo, ka iepriekšējo programmu trūkumi novērsti. Gatavojoties pieteikumu iesniegšanai jaunajās programmās, vecās kļūdas vairs netikšot pieļautas.

Jaunajā programmā noteikumi esot skaidrāki, vērtē Līvānu domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, piebilstot arī, ka, ja kaut ko būvē, jāzina, vai vispār tāda būve ir pieprasīta.

Jau ziņots, ka Preiļu novadā pērnā gada oktobrī tika pabeigta divu industriālo zonu būvniecība.

Ar objekta noliktavu ēkas un saistītās teritorijas izbūvi Rietumu ielai piegulošā teritorijā nodošanu ekspluatācijā 11.oktobrī noslēdzās projekts "Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Preiļu novadā". Būvniecības kopējās izmaksas ir 1 124 248 eiro, tai skaitā 1 027 879 eiro no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.