Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Kinoteātrī "Kino bize" ar filmu "Kasandras kaķis" atsāksies kino klasikas vakari

© pixabay.com

Kinoteātrī "Kino bize" ar filmu "Kasandras kaķis" jeb "The Cassandra Cat" atsāksies kino klasikas vakari, aģentūru LETA informēja kinoteātrī.

Kino klasikas vakaru jaunākā sezona būs veltīta Čehoslovākijas jaunajam vilnim pagājušā gadsimta 1960.gados. Piecu filmu programmas ievadā no 26.janvārim līdz 28.janvārim trīs seansos tiks demonstrēta režisora Vojteha Jasnija 1963.gada komiskais ceļojums fantāzijā "Kasandras kaķis". Sestdien, 27.janvārī, pirms seansa - plkst.18 - paredzēti kinokritiķes Kristīnes Simsones ievadvārdi.

Kinoteātrī norāda, ka, apsteidzot savu laiku, eksperimentējot ar stilizētām krāsām un paplašinātām politiskām metaforām, "Kasandras kaķis" ir režisora Jasnija satīra, atsedzot reālās dzīves sociālās pretrunas un liekulību.

Filma vēsta par burvju meistaru, kurš ierodas nelielā ciematā ar asistenti un maģisku kaķi, kas spēj atklāt cilvēkus patiesās krāsās. Izgaismojot iedzīvotāju noslēpumus un melus, ciematā sākas nemieri. Skolas direktors Karels sarīko medības, lai kaķi nošautu un pārvērstu izbāzenī.

Filma "Kasandras kaķis" kinoteātrī "Kino bize" varēs noskatīties trīs seansos: piektdien, 27.janvārī, plkst.19, sestdien, 27.janvārī, plkst.18 ar kinokritiķes Simsones ievadvārdiem. Noslēdzošais filmas seanss notiks svētdien, 28.janvārī, plkst.18.

Kino klasikas vakaru jaunākās sezonas programmu veidos piecas filmas. Katru mēnesi viena no filmām tiks demonstrēta trīs seansos ar subtitriem latviešu un angļu valodā.

Programmas turpinājumā no 23.februārīm līdz 25.februārim kinoteātrī "Kino bize" būs skatāma režisora Jaromila Jireša 1968.gada filma "Joks" jeb "The Joke".

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Čehijas vēstniecība Rīgā. Biļetes var iegādāties uz vietas kinoteātrī vai iepriekšpārdošanā.