Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

No jūnija plāno nebūtiski samazināt "Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifu

© Ģirts Ozoliņš/MN

No jūnija plānots nebūtiski samazināt "Rīgas siltuma" siltumenerģijas tarifu.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmumā, 8.janvārī AS "Rīgas siltums" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) iesniedza jaunu siltumenerģijas tarifu. Plānots, ka no 1.jūnija tas būs 87,52 eiro par megavatstundu, kas būs par 0,06% mazāks nekā pašlaik spēkā esošais tarifs.

Uzņēmuma mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka no 2023.gada 1.oktobra spēkā ir siltumenerģijas tarifs ir 87,57 eiro par megavatstundu.

Siltumenerģijas tarifa izmaiņas esot saistītas ar izmaiņām tarifa pastāvīgajā daļā. Biežāk siltumenerģijas tarifs tiekot mainīts kurināmā un pirktās siltumenerģijas cenu svārstību rezultātā,

skaidro uzņēmums.

Uzņēmums norāda, ka 2023.gadā četras reizes samazināja siltumenerģijas tarifu, veicot izmaiņas tarifa mainīgajā daļā.

Jauno siltumenerģijas tarifu vērtēs SPRK.

Kā ziņots, AS "Rīgas siltums" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz šā gada 30.septembrim, pēc provizoriskiem datiem bija 442 miljoni eiro, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 17,2% - līdz 1,84 miljoniem eiro, liecina uzņēmuma publiskotā informācija.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Kompānijas kapitālā 49% pieder Rīgas domei, 48,99% - Latvijas valstij, 2% - SIA "Enerģijas risinājumi. RIX", bet "Latvenergo" pieder 0,005% akciju.