Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Autovadītāju ievērībai: puteņa dēļ vairāki ceļi Latvija ir teju neizbraucami, Rīgā apstājies tramvaju kustība

© f64.lv, Aivars Ķesteris

Šorīt pēc plkst.10.00 sniegputeņa dēļ ļoti apgrūtināta braukšana ir pa visu Tallinas šoseju, Jelgavas apkārtnē Pierīgā Vidzemes pusē. VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā kartē šie posmi ir atzīmēti ar sarkanu. Dodoties šajos virzienos, braucieniem jāplāno ievērojams papildu laiks.

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, taču puteņa laikā šie darbi ir maz efektīvi, sniega kārta veidojas atkārtoti, veidojas arī sniega sanesumi.

Lai iespēju robežās atvieglotu braukšanas apstākļus patlaban strādā 130 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Savukārt Rīgas centrā apstājusies tramvaju kustība, liecina ieraksts "Facebook" lapā "Izdzirdēts Rīgā".

Meteorologi brīdina, ka arī dienas laikā vietām gaidāma stipra snigšana. Aicinām plānot papildu laiku ceļam, sekot līdzi ceļu stāvoklim LVC kartē, un, ja braukšanas apstākļi ir īpaši apgrūtināti, arī izvērtēt nepieciešamību doties ceļā.

Atgādinām, ka snigšanas laikā sniega kārta veidojas atkārtoti, arī pēc tam, kad veikti uzturēšanas darbi, un pilnībā ceļi no sniega tiek attīrīti pēc snigšanas beigām, prioritārā secībā. Pēc snigšanas ceļi tiek notīrīti trīs līdz 24 stundu laikā, vispirms tiek notīrīti noslogotākie valsts galvenie autoceļi. Savukārt ceļi ar grants segumu tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu.

Autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook.