Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ar RĪGAS MEŽU automašīnām “Lada 4x4” turpmāk brauks Ukrainas aizstāvji

© publicitātes foto

Turpinot atbalstīt Ukrainu cīņā pret agresora iebrukumu, SIA “Rīgas meži” kara plosītās valsts aizstāvjiem šodien, 15.janvārī, ziedoja 12 vieglās automašīnas “Lada 4x4”. Transportlīdzekļu nodošanas svinīgajā pasākumā “Rīgas mežu” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra teica: “Simbolisti, ka ar meža sargu automašīnām turpmāk brauks Ukrainas sargi!”

Līdz šim automašīnas kalpojušas uzņēmuma mežsargiem meža apsaimniekošanas un uzraudzības darbos. “Rīgas meži” pāriet uz ilgtspējīgākiem transportlīdzekļiem, un uzņēmumam nevienā brīdī nebija šaubu, ka šīs “Ņivas” jānodod tiem, kuriem tās visvairāk nepieciešamas - Ukrainas aizstāvjiem.

Lai spēkrati nokļūtu galamērķī, “Rīgas meži” sadarbojas ar biedrību “Agendum”, kas ar “Tviterkonvoja” starpniecību tos nogādās frontes tuvumā. Plānots, ka auto uz Ukrainu dosies tuvākajās dienās.

Ukrainai ziedotie “Lada 4x4” spēkrati ir 5-7 gadus veci (ražoti 2017. - 2019.gadā). Desmit auto no 12 ir t.s. “pickup” tipa. Transportlīdzekļu vidējais nobraukums ir apmēram 56 tūkstoši kilometri. Kopumā spēkrati ir atbilstošā tehniskā stāvoklī, turklāt uzņēmums nodrošinājis arī katram otru riepu komplektu. Savukārt atsevišķus auto varēs izmantot citu, jau frontē esošu braucamo remontam.

“Prieks, ka varam šīm automašīnām dot otru dzīvi un esam pārliecināti, ka jebkas, ko darām Ukrainas atbalstam, stiprina viņu ticību, palīdz ceļā uz uzvaru! Slava Ukrainai!”, uzsvēra “Rīgas mežu” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra. Viņa pauda cerību, ka tas būs noderīgs atbalsts Ukrainas bruņotajiem spēkiem cīņā par mieru Ukrainā līdz galīgai uzvarai un par Eiropas vērtību nosargāšanu! “Rīgas meži” atbalsta Ukrainu no pirmās kara dienas un to turpinās darīt. Šo uzņēmuma iniciatīvu - ziedot Ukrainai automašīnas, 29.novembrī atbalstīja Rīgas dome.

Kopā ar automašīnām Ukrainas aizstāvjiem ceļos vēl kāds silts un sirsnīgs sveiciens - 91 gadu vecas adītājas - “Rīgas mežu” darbinieces radinieces adītas vilnas zeķes. Cienījamā kundze pati piedzīvojusi padomju režīma represijas un izsūtīšanu uz Sibīriju.

Pasākuma laikā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks uzsvēra, ka Rīga un pilsētas kapitālsabiedrība apliecina visas pašvaldības nerimstošo atbalstu Ukrainai no pašas pirmās kara dienas: “Nesen esot Ukrainā, pārliecinājos, ka Ukrainas aizstāvjiem lieti noder Rīgas un Latvijas sniegtais atbalsts, tas viņiem ir nozīmīgs. Palīdzēt Ukrainai tā ir mūsu iniciatīva un arī pienākums, jo šādā veidā stiprinām Ukrainas spēju turēties pretī Krievijas īstenotajam karam.” E.Ratnieks pauda pateicību “Rīgas mežiem” par iniciatīvu un uzsvēra, ka kaujiniekiem noderēs gan auto, gan rezerves daļas.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Viesturs Zeps: “Mēs, kā Rīgas pašvaldība, sniedzam Ukrainai visdažādāko palīdzību - transportlīdzekļus, iekārtas, finansējumu, organizējam nepieciešamāko preču ziedošanu, kā arī Rīgā sniedzam atbalstu šīs valsts civiliedzīvotājiem, kuri bija spiesti pamest savas mājas un meklēt patvērumu pie mums. Ceru, ka šodien dāvinātās “Rīgas mežu” automašīnas palīdzēs Ukrainai cīņā par uzvaru un kopā darīsim visu, lai šis brīdis pienāktu pēc iespējas ātrāk!

Ukrainas vēstniecības Latvijā padomnieks Jurijs Zaharčuks: “Vēstniecības un Ukrainas iedzīvotāju vārdā vēlos pateikties par šīm automašīnām! Tās ir ļoti nozīmīgs atbalsts mūsu uzvarai. Tieši šādi transportlīdzekļi ir tik ļoti nepieciešami mūsu karavīriem frontē, lai veiktu piegādes, izvestu ievainotos u.c.”“Tviterkonvoja” izveidotājs un vadītājs Reinis Pozņaks uzsvēra: “Prieks, ka Latvijas sabiedrība, t.sk. uzņēmumi turpina atbalstīt Ukrainu! Katra automašīna ir vairākas izglābtas dzīvības! Būtiski, ka lielākajai daļai šo transportlīdzekļu ir kravas kastes un četru riteņu piedziņa, kas īpaši svarīgi operācijām frontē vai tās tuvumā braukšanai faktiski bezceļu apstākļos”. Viņš piebilda, ka šo auto modeļus Ukrainas aizstāvji labi pārzina un paši prot saremontēt!