Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

LVC brīdina: strauji pazeminoties gaisa temperatūrai, situācija uz ceļiem var kļūt bīstama

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Saskaņā ar meteorologu prognozi, šodien Latvijas teritorijā gaidāma strauja gaisa temperatūras pazemināšanās. Tas nozīmē, ka autoceļi apledos un var būt īpaši slideni, ziņo VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Visstraujāk apledojums veidosies uz tiltiem un pārvadiem, tāpēc aicinām būt īpaši piesardzīgiem, pārvietojoties pa tiem. Visbiežāk apledojums veidojas arī ceļa posmos meža apvidū un gar ūdenstilpēm. Jārēķinās, ka apledojums var veidoties ļoti ātri. Atgādinām, ka apledojums var veidoties atkārtoti arī pēc tam, kad ceļi apstrādāti ar pretslīdes materiāliem.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi var veidoties uz ceļiem ar grants segumu un zemāku uzturēšanas klasi, kas ziemā tiek uzturēti ar piebrauktu sniega kārtu. Gaisa temperatūrai strauji pazeminoties, izkususī sniega masa un ūdens sasals un veidosies ledus.

Valsts ceļu tīkls ziemā tiek uzturēts atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem “Par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli“.

Valsts autoceļi ir sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs - A (augstākā), B, C, D un E (zemākā) atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa, plānotā (pieejamā) finansējuma un sociālekonomiskās nozīmes. Autoceļu uzturēšana notiek prioritārā secībā, lielāko uzmanību pievēršot tiem ceļiem, kas ir visvairāk noslogoti un līdz ar to tiem ir augstāka (A un B) uzturēšanas klase.

Vairāk informācijas par valsts ceļu uzturēšanu ziemā šeit.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook.