Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

16 Eiropas Savienības valstīs augušas mājokļu cenas, tai skaitā arī Latvijā

© unsplash.com

Mājokļu cenas Latvijā pērn trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada pieaugušas par 3,2%, tādējādi tā bijusi starp 16 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, kurās šajā periodā reģistrēts kāpums, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 26 bloka dalībvalstīm.

Straujākais mājokļu cenu kāpums gada izteiksmē reģistrēts Horvātijā (+10,9%), Polijā (+9,3%), Bulgārijā (+9,2%) un Lietuvā (+8,7%). Igaunijā mājokļus cenas šajā periodā palielinājās par 3,8%.

Tikmēr straujākais mājokļu cenu kritums bijis Luksemburgā (-13,6%), Vācijā (-10,2%) un Somijā (-7%).

ES dalībvalstīs vidēji gada izteiksmē jūlijā-septembrī mājokļu cenas samazinājās par 1%, bet eirozonā - par 2,1%. Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenas ES vidēji trešajā ceturksnī pieauga par 0,8%, bet eirozonā - par 0,3%.

Ceturkšņa izteiksmē mājokļu cenu pieaugums trešajā ceturksnī fiksēts 18 ES dalībvalstīs, straujākais tas bijis Polijā (+4,5%), Rumānijā (+3,4%) un Dānijā (+3,1%), lielākais kritums reģistrēts Luksemburgā (-6,3%), Somijā (-2,7%) un Vācijā (-1,4%), bet Itālijā tās saglabājās nemainīgas. Lietuvā mājokļus cenas šajā periodā pieauga par 2,4%, bet Igaunijā tās saruka par 0,3%.

Dati nav pieejami par Grieķiju.