Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Latviešu sabiedrība šokā; Latviešu biedrības namā notiks Pēterburgas mūzikls

© MN

Plašu sabiedrības nopēlumu izplenījusies ziņa, ka 23.decembrī Rīgas latviešu biedrības namā notiks Pētrburgas mūzikla "12 mēneši" izrāde. Jāpiebilst, ka pirms izrādes tieši sajā dienā un šajā vietā notiks atvadīšanās no Latvijas izcilā žurnālista un publicista Viktora Avotiņa.

Savu sašutumu tauta pauž komentāros pie ieraksta, ko "Facebook" publicējusi Liāna Langa: "Rīgas latviešu biedrības nams. Nez, vai Dom Moskvi popularizē latviešu kultūru?"

"Pilnīga degradācija, Rīgas Latviešu biedrība"

"Izskatās, ka Rīgas russkaja obščina ar visu Pēterburgas režisoru privatizējusi Rīgas latviešu biedrības namu, ja jau kā savā republikā vairs nav pat valsts valoda informācijai nepieciešama..."

"Tā LBN vadība ir īpaša, interesanti, kas par personām to vada? Pirms dažiem gadiem tur izīrēja telpas kaut kādai tur kremlinu kompānijai, - 23:00, 31.decembrī viss centrs varēja klausīties PSRS himnu..."

"Tas brīdis, kad Latviešu biedrībai jāsarkst Laimas Vaikules priekšā un jāņem viņa par piemēru."

"Kas tie par dīvainiem agresorvalsts pasākumiem Latviešu biedrībā? Lai tagad jaunievèlētā valde iejaucas un nepieļauj šādu ņirgāšanos par Rīgas Latviešu biedrības vērtībām!"