Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Noskaidrotas Latvijas labākās arodorganizācijas

© pexels.com

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) šodien pasniedza Atzinības rakstus un balvas aktīvākām arodorganizācijām un arodbiedrību jauniešiem no visas Latvijas.

Kā informē LBAS sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Birkenfelde, LBAS dalīborganizācijas apbalvošanai izvirzīja savas aktīvākās arodorganizācijas un jauniešus, kas ilgtermiņā ir devuši nozīmīgu ieguldījumu arodbiedrību kustības attīstībā un veidošanā un īpaši veiksmīgi darbojušies darbinieku sociālo, ekonomisko, darba tiesību un darba drošības interešu aizstāvībā, kā arī veicinājuši sadarbību ar darba devējiem un jaunu biedru piesaistīšanu.

Kopumā balvas un Atzinības rakstus saņēma 16 labākās arodorganizācijas un četri aktīvākie arodbiedrību jaunieši.

Nominācijā "Labākā arodorganizācija" tika apbalvota Centrālvidzemes arodorganizācija, Tukuma slimnīcas un poliklīnikas arodorganizācija un Vidzemes slimnīcas arodorganizācija.

Tāpat kā labākā arodorganizācija apbalvota AS "Olainfarm" arodorganizācija, Dobeles novada arodorganizācijas Annas Brigaderes pamatskolas pirmorganizācija, Ikšķiles pirmsskolas izglītības iestādes "Urdaviņa" pirmorganizācija, Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes "Buratino" pirmorganizācija.

Vēl nominācijā apbalvota VAS "Elektroniskie sakari" arodorganizācija, LAB "Enerģija" arodbiedrības patstāvīgā vienības "Latvenergo" arodorganizācija "Centrs", SIA "LDz Cargo" Daugavpils lokomotīvju ekspluatācijas nodaļas arodorganizācija, Rēzeknes ceha arodorganizācija, Daugavpils ceha arodorganizācija, kā arī VAS "Latvijas dzelzceļš" sliežu ceļu pārvaldes Jelgavas ekspluatācijas daļa, kuras arodkomitejas priekšsēdētājs ir Aigars Ūdris.

Nominācijā "Labākā arodorganizācija" balvas pasniegtas arī Administrācijas arodorganizācijai, SIA "Auces komunālie pakalpojumi" arodorganizācijau un Pašvaldības aģentūras "Jaunā muiža" arodorganizācijai.

Savukārt nominācijā "Aktīvākais arodbiedrību jaunietis" apbalvoti Latvijas Iekšlietu darbinieku arodbiedrības valdes locekle Inga Stafecka, Aizputes pagasta pamatskolas pirmorganizācijas priekšsēdētājs, LIZDA Jauno izglītības darbinieku padomes priekšsēdētājs Matīss Ļaudams, VAS "Latvijas dzelzceļš sliežu ceļu pārvaldes" Rēzeknes ekspluatācijas daļas arodkomitejas priekšsēdētājs Arnijs Brolišs, kā arī Reinis Kasparsons no Latvijas arodbiedrības "Enerģija" arodbiedrības patstāvīgā vienības AS "Rīgas Siltums" arodorganizācijas.