Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas valsts ceļi brīdina: atkusnī pasliktināsies grants autoceļu stāvoklis

© MN

Atbilstoši meteorologu prognozei jau šajās brīvdienās visā valsts teritorijā sāksies atkusnis. Šādos laikapstākļos pasliktināsies braukšanas apstākļi uz tiem ceļiem, kas ziemā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu – tie ir autoceļi ar C un zemāku uzturēšanas klasi, liela daļa no tiem ir ar grants segumu. Sniegam kūstot, šie ceļi kļūs ļoti slideni.

Grants ceļiem ziemā bīstamās vietas kaisa ar pretslīdes materiāliem un rievo, taču atkusnī uzturēšanas darbi nav efektīvi, jo kūstošais snigs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst. Aicinām autovadītājus izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Ilgstoša atkušņa rezultātā uz grants ceļiem var iestāties arī šķīdonis, tādā gadījumā tiks ieviesti masas ierobežojumi. Vairāk informācijas par šķīdoni šeit: https://lvceli.lv/buj/pavasara-skidonis/grants-celi/.

Autovadītājiem jārēķinās, ka grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.