Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Lielā diskusija: Sporta totalizatori jauniešu sportā - par vai pret

© Publicitātes foto

Trešdien, 13. decembrī, no plkst. 11.00 līdz 17.00 “Apollo Kino Rīga Akropole” notiks 7. starptautiskā ielu sporta konference "Medicines for Worlds Ghettos". Viena no karstākajām sadaļām solās būt lielā debate "Sporta totalizatori un jauniešu sporta projekti - par vai pret!".

Latvijas profesionālā un amatieru sporta galvenais finansējuma avots šobrīd ir sporta totalizatori. No vienas puses tendence ir pozitīva, jo Latvijas sportam ir iespēja attīstīties ierobežota finansējuma apstākļos. No otras puses sabiedrībā un likumdevējos rodas arvien lielāka pretestība, jo ir bailes, ka sporta totalizatoru reklāma var veicināt atkarību no azartspēlēm.

Ņemot vērā ielu sporta straujo attīstību un tā iekļaušanu Olimpisko spēļu programmā, diskusijā tiks aplūkoti jautājumi par sporta totalizatoru ietekmi uz jauniešiem, it īpaši ielu sporta kontekstā, kurā dominē jauniešu auditorija.

Portālā būs skatāma tiešraide no diskusijas. (Disksusija sāksies pulksten 13.30)

Šajā diskusijā piedalīsies pazīstami nozares pārstāvji:

  • Tomass Grīnbergs, vairākkārtējs Latvijas čempions BMX frīstailā un Latvijas BMX frīstaila nacionālās izlases braucējs;

  • Jānis Trēgers, SIA William Hill Latvia izpilddirektors un Latvijas Golfa Federācijas prezidents;

  • Pēteris Apinis, ārsts un politiķis;

  • Raimonds Elbakjans, “Ghetto Games” izveidotājs;

  • Izglītības un zinātnes ministrija.

Raimonds Elbakjans, diskusijas dalībnieks: "Mēs esam lielu pārmaiņu priekšā - būt vai nebūt sporta totalizatoriem. Pasaulē ir ļoti dažādas pieredzes, tāpēc šis ir nacionāla mēroga jautājums - kurā virzienā mēs kā valsts iesim un kādas sekas būs mūsu izvēlēm?”

Konference "Medicines for Worlds Ghettos" ir veltīta ielu sporta trendiem un tendencēm, un tā piedāvā platformu zināšanu un pieredzes apmaiņai. Pasākums ir bez maksas, reģistrācija mājaslapā www.conference.ghetto.lv.