Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Programmā "Baltijas jūras reģiona kultūras pērles" iekļauta arī Rūjiena

© Kaspars Krafts/f64

"Interreg" Baltijas jūras reģiona programmā "Baltijas jūras reģiona kultūras pērles" nākamajā gadā iekļauta arī Rūjiena, aģentūru LETA informēja Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Kaķe.

No 12 Baltijas jūras reģiona valstu kandidātiem šajā programmā tika izvēlētas arī Svendborga Dānijā, Ķīle Vācijā un Jākobštate Somijā. Šīs pilsētas bija sagatavojušas labākos kultūras un sociālās noturības rīcības plānus, kuru mērķis ir stiprināt savas kopienas un saliedēt iedzīvotājus, izmantojot kultūru un radošumu.

Pārliecinošākos rīcības plānus izvēlējās starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija sociālās noturības, pilsētplānošanas, mākslas un kultūras eksperti. Šajā žūrijā bija arī pārstāvji no Baltijas un Eiropas mēroga organizācijām un pilsētu apvienībām.

Šim pilsētām tiks nodrošināta aktivitāšu atbalsta programma, lai veicinātu to spēju izmantot kultūru sociālās noturības stiprināšanā. Iesaistot iedzīvotājus, uzlabojot viņu dzīves kvalitāti, veicinot piederības sajūtu un veidojot uzticēšanos, pašvaldībām būs iespēja veidot savas kopienas stiprākas un noturīgākas pret dažādiem nākotnes izaicinājumiem.

Projektu līdzfinansē "Interreg" Baltijas jūras reģiona programma 2021. -2027.gadam, un nākamais uzaicinājums iesniegt pieteikumus konkursā par titulu tiks izsludināts 2024.gada aprīlī.